Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

Κάμερα κατέγραψε ηλικιωμένο άνδρα να κουβαλάει το σκύλο στην πλάτη του - Ο λόγος ραγίζει καρδιές

Αυτή η φωτογραφία άγγιξε περισσότερους από 110 χιλιάδες ανθρώπους

1 Αυγούστου 2020 08:52
Κάμερα κατέγραψε ηλικιωμένο άνδρα να κουβαλάει το σκύλο στην πλάτη του - Ο λόγος ραγίζει καρδιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά το τρομερό βίντεο με το σκύλο και το μωρό, θα σας παρουσιάσει μια συγκινητική ιστορία που σίγουρα θα σας αφήσει άφωνους, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας έκανε κάτι απίστευτο με το σκύλο της φωτογραφίας.

Συγκεκριμένα, αυτή η φωτογραφία που δείχνει την αγάπη ενός άνδρα για το σκύλο του, κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και γίνεται viral.

Ο άνδρας κουβαλάει το σκυλί στην πλάτη του, ώστε το κατοικίδιο του να μην κάψει τα πόδια του. Ο ίδιος είναι από το Μεξικό και πιάστηκε από την κάμερα του Carlos Alberto Lizcano. Ο Carlos μοιράστηκε την εικόνα στα κοινωνικά του δίκτυα και η φωτογραφία σύντομα έγινε viral.

Εντυπωσιασμένος, ο Carlos ρώτησε τον άνδρα γιατί το έκανε. Η απάντηση ήταν απλή:

'Τον ρώτησα γιατί μετέφερε το σκύλο στην πλάτη του και απάντησε: "Επειδή η άσφαλτος καίει τα πόδια του και δεν μπορεί να περπατήσει", έγραψε ο Carlos στη φωτογραφία την στιγμή που κουβαλούσε τον καλύτερο φίλο του.

Η φωτογραφία του Carlos άγγιξε περισσότερους από 110 χιλιάδες ανθρώπους, όταν δημοσιεύτηκε στο Facebook. Η στάση του ηλικιωμένου άνδρα χρησιμεύει ως προειδοποίηση σε πολλούς ανθρώπους που συνήθως βγάζουν τα κατοικίδια ζώα τους για μια βόλτα στο δρόμο κατά τη διάρκεια καυτών ηλιόλουστων ωρών.

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

Έχει συγκλονίσει χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, καθώς δείχνει μια θλιβερή ιστορία κακοποίησης ζώων. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο σκύλο που εγκαταλείφθηκε σκληρά από τους πρώην ιδιοκτήτες της.

Για να μην ξεφύγει, δέθηκε με μια βαριά αλυσίδα που την εμπόδισε να κινηθεί. Οι εικόνες έγιναν viral σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα .

Αυτού του είδους τα βίντεο έχουν επαναληφθεί σε ψηφιακές πλατφόρμες, όπου φαίνεται ότι τα σκυλιά εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους ή / και διασώζονται από άτομα με καλές καρδιές, τα οποία καταφέρνουν να αλλάξουν τη ζωή τους και ακόμη και να τα θεραπεύσουν έτσι ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν από άλλα άτομα.

Φαίνεται δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που αποφασίζουν να αφήσουν τα κατοικίδια τους επειδή είναι πολύ ηλικιωμένα. Μπορεί μερικά ηλικιωμένα σκυλάκια να χρειάζονται επιπλέον φροντίδα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα εγκαταλείψουμε στο δρόμο .

Μια οικογένεια είχε περάσει χρόνια με ένα γλυκό σκυλί που ονομάζεται Αθηνά, το σκυλί βρέθηκε στα περίχωρα της πόλης Σαράτοφ της Ρωσίας.

Δείτε κι αυτό: Σκύλος περίμενε 4 μέρες σε γέφυρα για να δει ξανά το αφεντικό του που αυτοκτόνησε πέφτοντας

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

Τους αγαπούσε και ήταν πολύ χαρούμενη, αλλά ξαφνικά αποφάσισαν να μετακομίσουν και να μην την πάρουν μαζί τους. Η Αθηνά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με τους πρώην ανθρώπους της. Της έδωσαν ένα ζεστό σπίτι, και όλο το φαγητό και την προσοχή που θα μπορούσε ποτέ να χρειαστεί. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έμειναν έτσι για πολύ. Όταν η οικογένειά της μετακόμισε, αποφάσισαν ότι η Αθηνά ήταν πολύ μεγάλη για να την πάρουν μαζί τους. Την πέταξαν στο πλάι του δρόμου με μια βαριά μεταλλική αλυσίδα γύρω από το λαιμό της. Ο φτωχός σκύλος δεν ήξερε τι να κάνει . Η φροντίδα των ανθρώπων ήταν ο μόνος τρόπος που γνώριζε. Απλώς κάθισε εκεί, κοιτάζοντας τα οχήματα που περνούσαν με τα μάτια της. Η Αθηνά ήταν ήδη γιαγιούλα και δε έκανε κάτι τόσο φοβερό για να την αφήσουν στον δρόμο βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο τη ζωή της, οι ντόπιοι την βρήκαν στη μέση του πουθενά .

Η Αθηνά ήταν δεμένη με μια βαριά αλυσίδα λίγων μέτρων.

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

Το φτωχό κορίτσι δεν μπορούσε να κινηθεί και δεν είχε τη δυνατότητα να ψάξει για φαγητό ή νερό, φαινόταν πολύ άρρωστο και λυπημένο, ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να σηκώσει την αλυσίδα για να κινήσει το μικρό της κεφάλι.

Δεν διακυβεύεται μόνο η σωματική της υγεία: Η Αθηνά ήταν πολύ καταθλιπτική και δεν μπορούσε να καταλάβει πώς την είχε αφήσει η οικογένειά της εκεί.

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

«Μπορείς να δεις στο πρόσωπο της ότι ένιωθε πολύ πόνο».

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

Για πολλές μέρες, το γλυκό σκυλάκι δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να περιμένει κάποιος να την λυπηθεί. Τέλος, η ιστορία της έφτασε στη Laurica Nagel, μια τοπική εργαζόμενη διασώστρια. Πήγε αμέσως στην Αθηνά και κέρδισε την εμπιστοσύνη της δίνοντάς της λίγο φαγητό.

Η Αθηνά έφαγε τα τρόφιμα που της έδωσαν οι διασώστες.

Ο σκύλος ήταν εξαντλημένος και μόλις έφτασε στον κτηνίατρο επιβεβαίωσε πόσο λεπτή ήταν η κατάστασή της , ήταν αφυδατωμένη και πεινασμένη . Είχε επίσης πολλούς ψύλλους και τσιμπούρια, οπότε θα χρειαζόταν μερικά λουτρά και προσοχή, ωστόσο αυτό που χρειαζόταν περισσότερο η γλυκιά Αθηνά ήταν η αγάπη.

Η Αθηνά είχε χάσει την όραση της σε ένα από τα μάτια της.

Εγκατέλειψαν ένα ηλικιωμένο σκυλί στο δρόμο δεμένο με βαριά αλυσίδα

Η Λόριτσα φοβόταν ότι δεν θα ήταν εύκολο να βρει ένα νέο σπίτι για το σκύλο, πολλές οικογένειες αρνούνται να δώσουν στα ηλικιωμένα σκυλιά την δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν ήταν πρόθυμη να τα παρατήσει, φρόντιζε την Αθηνά με πολύ αγάπη και έκανε την ιστορία της γνωστή. Λίγες εβδομάδες αργότερα είχαν βρει μια τέλεια οικογένεια για αυτήν .

«Δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τέτοια τρομερά πράγματα. Είναι ανακούφιση να γνωρίζουμε ότι αυτό το μικρό σκυλί κατάφερε να επιτύχει ένα ευτυχισμένο τέλος ».

Τώρα η γλυκιά Αθηνά έχει ένα υπέροχο σπίτι και έχει επίσης πολλά αδέλφια σκυλιά για να παίξει και να περάσει όλη την ημέρα παίζοντας μαζί τους. Έλαβε τη δεύτερη ευκαιρία που της άξιζε.

Παρακολουθήστε την συγκινητική ιστορία του σκύλου στο παρακάτω βίντεο:

Ίσως η αρχική της οικογένεια δεν πίστευε ότι αξίζει πολύ, αλλά αυτό είναι πια παρελθόν. Δεν το άξιζαν έτσι κι αλλιώς!

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό το χαρούμενο τέλος! Η Αθηνά είναι αξιοπρεπής, όπως και όλα τα σκυλιά. Θυμηθείτε, οι ηλικιωμένοι χρειάζονται επίσης σπίτια και είναι υπέροχα κατοικίδια.

Μην διστάσετε να υιοθετήσετε ένα ηλικιωμένο σκυλάκι. Μπορεί να περάσουμε λιγότερο χρόνο μαζί τους, αλλά θα μας δώσουν τόση αγάπη που θα τους θυμόμαστε για πάντα.

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share