Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα με Aegean: Η κυβέρνηση της "χαρίζει" 120.000.000 ευρώ!

Ραγδαίες εξελίξεις!

26 Δεκεμβρίου 2020 13:30
Βόμβα με Aegean: Η κυβέρνηση της

Εγκρίθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κρατική ενίσχυση με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης προς την Aegean Airlines, ύψους 120.000.000 ευρώ, για την αποκατάσταση μέρους της ζημιάς που προήλθε λόγω των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, στο διάστημα από 23 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, «η κρατική ενίσχυση αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε στο πλαίσιο του άρθρου 107 (2) (β) της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύπτει μέρος των ζημιών που υπέστη η εταιρία κατά το διάστημα των περιορισμών».

Η ενίσχυση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας πλαισίου με τις ελληνικές Αρχές. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η χορήγηση κρατικής ενίσχυσης ύψους 120.000.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρία θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 60.000.000 ευρώ. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει δωρεάν τίτλους δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών (warrants) με τιμή εξάσκησης ίση με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της εταιρίας κατά την αύξηση που θα προκηρυχθεί. Οι τίτλοι θα μπορούν να εξασκηθούν μεταξύ δύο έως πέντε ετών από την καταβολή της ενίσχυσης, ώστε να υπάρχει όφελος από την όποια αύξηση της τιμής της μετοχής, και θα αφορούν αριθμό μετοχών ίσο με το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατόπιν της αύξησης των ιδιωτών.

Δεδομένης της χθεσινής εγκριτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Aegean «σκοπεύει να δρομολογήσει τις απαραίτητες εταιρικές διαδικασίες και αιτήσεις για έγκριση από τις αρχές κεφαλαιαγοράς στο προσεχές διάστημα. Στόχος της εταιρίας είναι η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών μέσα στο πρώτο τρίμηνο – τετράμηνο του έτους».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share