Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ryanair: Αισιοδοξία για ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2021

Λόγω ελπίδων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

13 Νοεμβρίου 2020 14:42
Ryanair: Αισιοδοξία για ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2021
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε ότι η Ryanair είναι πιο αισιόδοξη για μερική ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση το επόμενο καλοκαίρι ύστερα από τις αναφορές για πρόοδο αναφορικά με ένα εμβόλιο κατά της COVID-19. Επίσης δείτε την προσφορά που έχει κάνει η εταιρεία σχετικά με τα διήμερα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόοδο ως "την πρώτη ακτίνα ήλιου που είχαμε τους τελευταίους 12 μήνες", ο Ο’Λίρι προέβλεψε επιστροφή στο 75-80% της κίνησης προ της κρίσης έως το επόμενο καλοκαίρι --ποσοστό που αποτελεί βελτίωση συγκριτικά με το εύρος του 50-80% που είχε δώσει μόλις πριν από οκτώ ημέρες.

"Υπάρχει εύλογη αισιοδοξία τώρα ότι το καλοκαίρι του 2021 θα επιστρέψουμε σε κάποιο βαθμό κανονικότητας", δήλωσε ο Ο’Λίρι στο ταξιδιωτικό συνέδριο WTM, που γίνεται διαδικτυακά, μία ημέρα αφού η Pfizer ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο κατά της COVID-19 ήταν αποτελεσματικό κατά 90% στις δοκιμές.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Κυριάκου Μητσοτάκη για το εμβόλιο

Δωρεάν για όλους θα είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Παράλληλα, στη Βρετανία δοκιμάστηκε ένα σκεύασμα εισπνεόμενης ιντερφερόνης beta-1a για πρώτη φορά σε νοσηλευόμενους με Covid-19 ασθενείς

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, είπε: «Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας».

Θα πάρουμε πάνω από 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς, που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share