Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγικές ώρες για τη Ryanair

Σοκ στην εταιρεία

7 Νοεμβρίου 2020 09:45
Τραγικές ώρες για τη Ryanair
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικές ώρες ζουν όλοι στη Ryanair, με τα προβλήματα να μην κρύβονται για την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, μιας και εξαιτίας της πανδημίας κατέγραψε τις πρώτες της ζημίες για την κρίσιμη θερινή περίοδο εδώ και 30 χρόνια.

Ωστόσο ένας καλύτερος των αναμενόμενων ισολογισμός ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα σήμερα ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει μια πιο συναρπαστική ευκαιρία για ανάπτυξη από αυτή που πιθανόν να προκύψει από την πανδημία.

Η Ryanair, που προχώρησε σε νέες φοβερές προσφορές, ανακοίνωσε 197 εκατ. ευρώ ζημίες τους πρώτους έξι μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 μείωσαν την κίνηση κατά 80% και ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ζημίες. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη 1,15 δισεκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο πέρυσι και οι φετινές επιδόσεις αποτελούν τις πρώτες ζημίες της Ryanair κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο από το 1990. Οι ζημίες, ωστόσο, ήταν μικρότερες από τα 244 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα της εταιρίας.

Αισιοδοξία για απογείωση

Ο Ο’Λίρι προέβλεψε ότι η Ryanair θα βγει από την κρίση της Covid-19 με «σημαντικά» μικρότερες δαπάνες για προσωπικό, αεροσκάφη και αεροδρόμια ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με την Boeing για επιπλέον αεροσκάφη προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανταγωνιστές της.

«Ποτέ δεν υπήρξε μια πιο συναρπαστική…ευκαιρία για ανάπτυξη, τουλάχιστον την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε ο ίδιος σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές. «Θα ανακάμψει πολύ ισχυρά με τεράστια…συσσωρευμένη ζήτηση και η Ryanair, κατά την άποψή μου, θα βρίσκεται μακράν στην καλύτερη θέση».

Η μετοχή της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, σημείωσε άνοδο 6% νωρίτερα, την ώρα που οι μετοχές των easyJet και International Airlines Group -της ιδιοκτήτριας της British Airways-ήταν αμετάβλητες ύστερα από την ανακοίνωση νέου lockdown στην Αγγλία.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share