Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Lockdown-Κορωνοϊός: Η απόφαση για τις πτήσεις από το εξωτερικό

Όλες οι πληροφορίες

5 Νοεμβρίου 2020 14:02
Lockdown-Κορωνοϊός: Η απόφαση για τις πτήσεις από το εξωτερικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γενικό lockdown για όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εξαιτίας της «έκρηξης» κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών και της μεγάλης αύξησης νεκρών και διασωληνωμένων.

Το γενικό «λουκέτο» που θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 του Σαββάτου και θα έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες, θα περιλαμβάνει την επιστροφή των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, ενώ σημαντική διαφορά με το lockdown του Μαρτίου είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα απαγορευθούν οι πτήσεις εξωτερικού προς και από την Ελλάδα, ενώ θα γίνονται μόνο οι αναγκαίες στο εσωτερικό και για όσους αποδεικνύουν την ανελαστική ανάγκη μετακίνησης. Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο Μακεδονία, της Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπεται από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές στον προγραμματισμό των δρομολογίων, ανάλογα με τις πληρότητες. Ειδικότερες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το lockdown: Γιατί πήραμε τώρα τα μέτρα - Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση (Video)

Ένα δεύτερο lockdown στη χώρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό το βάρος της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλευρό του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, ανακοίνωσε τη νέα καραντίνα που θα έχει ισχύ τριών εβδομάδων: από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και έως τις 30 του μηνός.

Αφού αναφέρθηκε στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ, ο πρωθυπουργός απάντησε στο γιατί αποφασίστηκε τώρα το lockdown και δεν περίμενε η κυβέρνηση λίγο διάστημα ώστε να δει εάν θα δουλέψουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί αποφασίστηκε lockdown;

«Η εκθετική αύξηση αυτό το πενθήμερο, με υποχρεώνει να πάρω τώρα τα μέτρα. Ναι, υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν (σ.σ τα μέτρα), αλλά αν δεν δουλέψουν η πίεση στο σύστημα Υγείας θα είναι ανυπόφορη. Δεν μπορώ να το επιτρέψω αυτό», εξήγησε.

Έκανε λόγο για σημαντική αύξηση σε θανάτους και διασωληνώσεις, σημειώνοντας πως το επόμενο 10ημέρο - με τον ρυθμό που ακολουθεί η πανδημία - θα είχαμε 1.000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία και 150 εξ αυτών των ασθενών θα έπρεπε να διασωληνωθούν.

«Πρέπει να ανακόψουμε το δεύτερο κύμα. Γι' αυτό παίρνω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψει να μπουν σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών της χώρας.

«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να βάλω σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μου».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share