Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση «βόμβα» της Lufthansa: Σταματά λόγω κορωνοϊού...

Σοκ

30 Σεπτεμβρίου 2020 11:24
Ανακοίνωση «βόμβα» της Lufthansa: Σταματά λόγω κορωνοϊού...
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Περίπου 700 άτομα που είχαν όνειρο να γίνουν πιλότοι σίγουρα θα είναι απογοητευμένοι αφού η Lufthansa αναγκάζεται να καταργήσει την εκπαίδευση νέων πιλότων στη σχολή της στη Βρέμη.

Οι 700 σπουδαστές κλήθηκαν σήμερα να εγκαταλείψουν τη σχολή πιλότων. Εκπρόσωπος της Σχολής Lufthansa Aviation Training (LAT) αιτιολόγησε το κλείσιμο της σχολής λέγοντας ότι «για τα επόμενα χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου δεν θα έχουν ανάγκη από νέους πιλότους».

Ωστόσο, η LAT αισθάνεται υποχρεωμένη να συνεχίσει την εκπαίδευση που έχει διακοπεί εδώ και μήνες, εάν οι σπουδαστές επιμείνουν σε αυτό. Ενώ, σκέψεις για μπλόκο σε πτήσεις εξωτερικού υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όσοι βρίσκονται πριν τις τελικές εξετάσεις, θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται. Η Ένωση πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) ζήτησε από την LAT να συνεχίσει την εκπαίδευση όλων των σπουδαστών.

«Δεν θέλουμε μια χαμένη γενιά. Είναι επίσης παράλογο για τον όμιλο να προσλαμβάνει εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών και να δαπανά χρήματα γι' αυτούς εν μέσω κρίσης» δήλωσε εκπρόσωπός της.
Σύμφωνα με την Ένωση πιλότων, σχεδόν 170 από τους σχεδόν 700 εκπαιδευόμενους βρίσκονται λίγο πριν από την αποφοίτησή τους.

Αεροπορική βόμβα από την Ryanair!

H Ryanair συνεχίζει τις δυνατές προσφορές και αυτή τη φορά μας ταξιδεύει το φθινόπωρο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις σε τιμές που ξεκινούν από €14,99 αρκεί να κάνετε την κράτησή σας μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και 30 Νοεμβρίου.

Η έκπτωση ισχύει για πολλούς ευρωπαϊκούς προορισμούς από... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

Τραγική εξέλιξη στην αγορά με την Aegean!

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πρωτόγνωρες συνθήκες στον κλάδο των αερομεταφορών σε ολόκληρη την Ευρώπη Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που επιβλήθηκαν μεταξύ χωρών αλλά και στο εσωτερικό της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση της επιβατικής κίνησης της Aegean Airlines.

Διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share