Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Χαμός" με την Ryanair - Η απόφαση που δυσαρέστησε πολλούς

Τι συνέβη;

21 Αυγούστου 2020 19:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από απειλή 250 απολύσεων και μειώσεις μισθών, η Ryanair επέβαλε στους πιλότους της στην Ισπανία να αποδεχθούν μείωση μισθού κατά 20%, με τη δέσμευση της ιρλανδικής εταιρείας οικονομικών πτήσεων να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το συνδικάτο Sepla.

Αφού μείωσε τις πτήσεις της, επόμενη ήταν και η μείωση των μισθών. Το 80% των πιλότων δέχθηκε τις περικοπές μισθού κατά 20% με τη συμφωνία ότι το 2022 θα δοθεί αύξηση 6%, το 2023 άλλο 6% και το 2024 το υπόλοιπο 8%. Οι πιλότοι δέχθηκαν επίσης να εργάζονται με μειωμένα ωράρια εργασίας και να μπαίνουν περιοδικά στο ταμείο ανεργίας για να συμπληρωθούν με το επίδομα οι ώρες που θα χάνονται.

Αντιθέτως το προσωπικό καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία απορρίπτει τη μείωση των μισθών και η εταιρεία απειλεί με 351 απολύσεις και μειώσεις μισθών. Η Ryanair απαιτεί από το προσωπικό καμπίνας στην Ισπανία τη μείωση του μισθού κατά 1.300 ευρώ το έτος, την κατάργηση του ετήσιου μπόνους παραγωγικότητας των 1.800 ευρώ, τη μείωση των ωραρίων εργασίας και την κατάργηση των απολαβών από την πώληση προϊόντων κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σύμφωνα με το συνδικάτο USO.

H ισπανική Επιθεώρηση Εργασίας πρότεινε χθες στο υπουργείο Εργασίας της χώρας την επιβολή 26 προστίμων στη Ryanair για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων της κατά τη διάρκεια των απεργιών εναντίον της μαζικής - συλλογικής απόλυσης 200 εργαζομένων τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τα πρόστιμα αφορούν δέκα παραβιάσεις για παρεμπόδιση της εργασίας της Επιθεώρησης Εργασίας, δέκα για την παραβίαση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων της διαμέσου της κατάχρησης εξουσίας και έξι που αφορούν την παραβίαση των κανονισμών διασφάλισης της υγείας των υπαλλήλων της.

Προσφορά σοκ από την Ryanair - Ταξιδέψτε στην Ελλάδα με λιγότερο από 10€

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair έκανε τρελές προσφορές για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ταξιδέψτε στο κορυφαίο προορισμό της Ελλάδας με μόλις 9,99€.

Δεν είναι άλλος από την Κρήτη, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία. Μετά από την μείωση του αριθμού των πτήσεων της, προχωράει σε ακόμα πιο ελκυστικές προσφορές.

Άλλωστε το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει, και με αυτές τις χαμηλές τιμές ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείτε. Δείτε ακόμα περισσότερες προσφορές για θαυμαστούς προορισμούς εδώ.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share