Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παραμυθένιο: Το νησί των Δωδεκανήσων που θα ερωτευτείς

Παράδεισος!

20 Αυγούστου 2020 13:09
Παραμυθένιο: Το νησί των Δωδεκανήσων που θα ερωτευτείς

Ομορφιά βουνού και θάλασσας, κρυστάλλινα νερά και χωριουδάκια που κρατούν τις παραδόσεις ατόφιες στα βάθη των αιώνων. Συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων, υπέροχη ντόπια κουζίνα και φυσιολατρικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους μη εξοικειωμένους. Πώς να μην το ερωτευτείς αυτό το νησί; Αν πάντως ανήκεις σε αυτούς που αναζητούν έναν πιο κοντινό προορισμό, ρίξε μια ματιά σε αυτό το μαγευτικό νησί.

Οι πρώτοι κάτοικοί του το αγάπησαν τόσο πολύ που λέγεται πως ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο. Για να απαγάγουν τους Θεούς και να τους φέρουν να ζήσουν εδώ. Η πράξη τους αυτή τους έδωσε το όνομα Αρπάθεοι, με τα χρόνια μετονομάστηκαν σε Καρπάθεοι και εν τέλει Καρπάθιοι. Δεν είναι και να τους αδικείς, αυτή η μετακόμιση δεν πρέπει να χάλασε ιδιαίτερα τα θεϊκά όντα. Κι αν δεν κατάλαβες ακόμη σε ποιο νησί αναφερόμαστε, μα φυσικά στην Κάρπαθο!

Βουτιές σε 100 παραλίες

Όχι δεν κάνουμε πλάκα, το νησί βρίθει παραλιών για κάθε γούστο, με περισσότερες από εκατό καταγεγραμμένες ακτές, όλες υπέροχες, με βότσαλο ή άμμο, οργανωμένες και ανοργάνωτες, «κρυφές» και μη.

Μερικές από τις καλύτερες είναι τα Άπελλα, με τα σμαραγδένια νερά και άμμο μέσα κι έξω, ο Διακόφτης με λευκή άμμο μέσα κι έξω που θυμίζει Σεϋχέλλες, ο Άγιος Μηνάς, το Νάτι, το Φορόκλι και ο Άγιος Νικόλαος Αρκάσας, με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και τα κύματα που προσφέρονται για σερφ.

Κάτω από το Μεσοχώρι, ο Λευκός, με τις διαδοχικές αμμουδιές του, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια χωριά του νησιού για βουτιές και τσιμπολόγημα στα ταβερνάκια, ενώ οι παραλίες της Αχάτας και της Κυρά Παναγιάς, με τα κρυστάλλινα, διάφανα νερά και την χρυσαφένια άμμο θα σας γοητεύσουν, με αυτή της Αχάτας να προσελκύει πλήθος δυτών με τον υπέροχο βυθό της.

Καρπαθιώτικη κουζίνα

Στην Κάρπαθο θα φάτε τα πάντα, από ολόφρεσκο ψάρι μέχρι κατσικάκι και κρεατικά, αλλά και παραδοσιακές συνταγές όπως οι μακαρούνες, χειροποίητα ζυμαρικά με σάλτσα από κρεμμύδι, βούτυρο και ντόπια μυζήθρα.

Για παραδοσιακές γεύσεις θα πάτε στην Ωραία Κάρπαθο στα Πηγάδια, στην ταβέρνα της Ρίνας στο Αεροδρόμιο, στην Φωλιά στο χωριό Σπόα, στο Κοράλλι στο Διαφάνι, στο Blue Garden στην Όλυμπο και στην ψαροταβέρνα Δελφίνια στο Διαφάνι. Για γεύμα δίπλα στο κύμα, θα πάτε στο Δελφίνι και στη Μαρίνα στο Φοινίκι. Για μοντέρνα ελληνική κουζίνα, θα πιάσετε τραπεζάκι στον Κήπο στην Αρκάδα, στο Ακρόπολις στα Πηγάδια ή στο Ποσειδών στην παραλία Δαμάτρια.

Γνωρίστε την Κάρπαθο μέσα από το βίντεο που ακολουθεί:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share