Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσφορά σοκ από την Ryanair - Ταξιδέψτε στην Ελλάδα με λιγότερο από 10€

Μην τη χάσετε!

19 Αυγούστου 2020 18:30
Προσφορά σοκ από την Ryanair - Ταξιδέψτε στην Ελλάδα με λιγότερο από 10€
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair έκανε τρελές προσφορές για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ταξιδέψτε στο κορυφαίο προορισμό της Ελλάδας με μόλις 9,99€.

Δεν είναι άλλος από την Κρήτη, για αυτό μην χάσετε την ευκαιρία. Μετά από την μείωση του αριθμού των πτήσεων της, προχωράει σε ακόμα πιο ελκυστικές προσφορές.

Άλλωστε το καλοκαίρι δεν έχει ακόμα τελειώσει, και με αυτές τις χαμηλές τιμές ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείτε. Δείτε ακόμα περισσότερες προσφορές για θαυμαστούς προορισμούς εδώ.

Φόβοι και... απώλειες στη Ryanair - Τι συμβαίνει;

Κατά ένα τέταρτο μείωσε τον ετήσιο στόχο επιβατών της η Ryanair στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου της, την Δευτέρα, προειδοποιώντας ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα μπορούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο την ζήτηση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρώτο δείγμα πως η εταιρία πλήχθηκε βαριά από την πανδημία, δείτε την άγρια κόντρα της με αφορμή τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασε η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους το α'τριμήνου (Απρίλιο-Ιούνιο) κατέγραψε απώλειες μετά φόρων ύψους 185 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η χωρητικότητά της μειώθηκε κατά 99% κατά την διάρκεια των lockdown που έφερε η πανδημία στην Ευρώπη. Ωστόσο οι απώλειες ήταν μικρότερες των 232 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επιπλέον, η ρευστότητα της Ryanair έφτανε τα 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη Ιουνίου από 3,8 δισεκατομμύρια στα τέλη Μαρτίου. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 95% το πρώτο τρίμηνο, ενώ το κόστος μειώθηκε κατά 85%.

Η εταιρεία παράλληλα μείωσε τις προβλέψεις και στο σύνολο του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου, αναφέροντας ότι αναμένει να μεταφέρει περί τα 60 εκατ. επιβάτες μέσα στο έτος σε αντίθεση με τα 80 εκατ. που είχε προβλέψει τον Μάιο. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η αεροπορική εταιρεία μετέφερε περί τα 149 εκατ. επιβάτες.

«Η καθοδήγησή μας για τα 60 εκατ. επιβάτες είναι προσωρινή και θα μπορούσε να αλλάξει αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Μάικλ Ο Λίρι. «Ο μεγαλύτερος φόβος μας αυτή τη στιγμή είναι ένα δεύτερο πανδημικό κύμα στα τέλη του φθινοπώρου» εξήγησε.

Παράλληλα ο Ο’ Λίρι ανέφερε ότι εκτός από το κλείσιμο των βάσεων στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ είναι πιθανό να κλείσουν βάσεις και στην Ισπανία και την Ιταλία, εκτός κι αν συμφωνηθεί μείωση μισθού για το προσωπικό.

Όσον αφορά την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ο Ο’ Λίρι ανέφερε ότι η Ryanair είδε «ένα νέο κύμα ακυρώσεων μετά την εμφάνιση νέων κρουσμάτων στην Ισπανία, ωστόσο αναμένει τις επιδημιολογικές εξελίξεις για να πάρει αποφάσεις και μέχρι στιγμής δεν σκέφτεται να μειώσει την χωρητικότητά της στη σύνδεση Ισπανίας - Βρετανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε ξαφνικά το Σάββατο σε όσους επιστρέφουν από Ισπανία καραντίνα δύο εβδομάδων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μια κίνηση που ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan χαρακτήρισε ως «λυπηρή».

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share