Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πρωτοφανές σοκ για την AirBnb

Τι συνέβη;

14 Αυγούστου 2020 11:13
Πρωτοφανές σοκ για την AirBnb
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πρωτοφανές σοκ βρίσκεται η AirBnb, η οποία είναι φανερά επηρεασμένη, όπως και άλλες εταιρείες, από την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, με «καταβαράθρωση» των εσόδων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το οποίο δημοσιεύει την είδηση πριν την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, τα έσοδα της εταιρείας έπεσαν στα 335 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση 67% από το αντίστοιχο διάστημα το 2019 (1 δις), ενώ πρόσφατα υπήρξε και μια καταστροφική απόφαση για την εταιρεία.

Τα στοιχεία αυτά, αν και αναμενόμενα, αναδεικνύουν την κάμψη του τουριστικού κλάδου. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, μόνο στην Αμερική, τα ξενοδοχεία έχασαν περισσότερα από 46 δισ. δολάρια ενώ η πληρότητα έχει φτάσει κάτω από το 35%. Την ίδια ώρα, το 70% των εργαζομένων του κλάδο έχει απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με αρμόδιους φορείς.

Η Airbnb από την πλευρά της, τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι το 80% των κρατήσεών της είχε ακυρωθεί, στοιχίζοντάς της πάνω από 1 δις. Για να αντιμετωπίσει την κρίση, η εταιρεία σήκωσε 2 δισ. δολάρια και προχώρησε σε περικοπές εξόδων, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι, τον Μάιο, αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση ενός μεγάλου ποσοστού του προσωπικού της.

Σε επιστολή προς τους υπαλλήλους του τότε, ο Brian Chesky, είχε κάνει λόγο για την «πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», λέγοντας ότι το πλήγμα για την Airbnb είναι τεράστιο και ότι τα φετινά έσοδα αναμένεται να είναι τα μισά της περσινής χρονιάς.

Τάσος Δούσης: "Δύο μέτρα και δύο σταθμά! Γιατί είναι κλειστά τα ξενοδοχεία ενώ..."

Μια εύλογη απορία εξέφρασε ο Τάσος Δούσης, μέσα από το προφίλ του στο Instagram, σχετικά με την άρση μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και δεν περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία!

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης μας προτείνει σήμερα ιδανικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, διότι τα Airbnb παραμένουν ανοικτά σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία της χώρας! Και αυτό είναι κάτι για να απορεί κανείς; Πως γίνεται η κυβέρνηση να κρατάει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Διότι το "παραμύθι" του συνωστισμού δεν στέκει αφού σε κάθε μαγαζί το Σαββατοκύριακο έγινε πανικός με τον έναν να βρίσκεται πάνω στον άλλον!

Δείτε αναλυτικά την τοποθέτηση του Τάσου Δούση στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί στο Athensmagazine.gr:

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube για να ανακαλύψετε περισσότερα tips και προορισμούς!

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share