Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Το νησί των Κυκλάδων που θα σας μαγέψει είναι μόλις μια "ανάσα" από την Αθήνα

Θα το ερωτευτείτε!

6 Αυγούστου 2020 08:10
Το νησί των Κυκλάδων που θα σας μαγέψει είναι μόλις μια
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

To κυκλαδίτικο νησί που θα ερωτευτείς πριν καν πατήσεις το πόδι σου βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και είναι ο ιδανικός προορισμός για μονοήμερη καλοκαιρινή εκδρομή. Η Τζια είναι μικρή και πανέμορφη, χωρίς πολύ κόσμο και με εντελώς χαλαρή διάθεση. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μας πρόταση για κάποιον κοντινό προορισμό, δείτε εδώ σε ποιο νησί θα κάνετε τις πιο οικονομικές διακοπές.

Εκεί θα συνδυάσετε βουνό και θάλασσα, αλλά και χαλάρωση με διασκέδαση, σε έναν προορισμό που καλύπτει κάθε ανάγκη για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις.

Βόλτα

Η επίσκεψη στο μοναστήρι της Καστριανής είναι μια βόλτα που πρέπει να κάνετε. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Κέας, είναι τόσο «μόνο» του που μοιάζει να αποπνέει έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Κοιτώντας τον Βορρά και με τους αέρηδες του Αιγαίου να χτυπούν προς το μέρος του, στο μοναστήρι της Καστριανής θα βιώσετε την απόλυτη γαλήνη, έστω και για λίγο.

Κέα

Ηλιοβασίλεμα

Τη στιγμή που δύει ο ήλιος, το χωριό της Ιουλίδας παίρνει τα χρώματά του. Μέσα από τις χαραμάδες στα σοκάκια του, περνούν ακτίνες γλυκού φωτός που σας αφήνουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ρομαντισμού. Χωρίς να μπορείτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα, το νιώθετε. Λέγεται πως η Χώρα της Κέας είναι η πιο όμορφη των Κυκλάδων κι ας είναι το πιο παρεξηγημένο νησί τους. Κάτι που ακόμη κι αν δεν ισχύει (διότι είναι… μεγάλη η κουβέντα ανάμεσα στα πιο μαγικά νησιά του χάρτη) είναι αρκετά παραμυθένια για να το διεκδικήσει. Στην πλατεία της Χώρας λοιπόν, κάτω από έναν μεγάλο πλάτανο, μπορείτε να απολαύσετε το νησιώτικο τσίπουρο με τους πιο γευστικούς μεζέδες.

Τζιά

Φαγητό

Στην Κορησσία βρίσκεται το λιμάνι της Κέας. Εκεί θα βρείτε πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ ή κάποιο χαλαρό ποτό -εάν αποφασίσετε πως το νησί θέλει να σας κρατήσει για μια ημέρα ακόμη. Στο δρόμο για τη μεγάλη εκκλησία δίπλα στο λιμάνι, υπάρχει ένα μέρος με φανταστικό φαγητό και σε πολύ καλές τιμές. Γουρουνάκι στο σακί και διάφορους άλλους μεζέδες, σε συνοδεία με τις πίτες ημέρας είναι η καλύτερη επιλογή για να «σβήσετε» τη ζέστη από πάνω σας. Εάν και το λιμάνι του νησιού δεν μάζευε πολύ κόσμο παλαιότερα, τα τελευταία χρόνια έχει να σας προσφέρει μια από τις καλύτερες βόλτες του νησιού.

Αν πας στην Τζια θα πας στα απολύτως απαραίτητα. Και οι περισσότεροι στοιβάζονται στις ίδιες και τις ίδιες παραλίες, τις ίδιες και τις ίδιες ταβέρνες. Αλλά δεν είναι μονόδρομος όλα αυτά. Όπως ισχύει και για όλα τα νησιά της Ελλάδας, αν έχεις όρεξη να ψάξεις κάτι παραπάνω, αν έχεις όρεξη να δεις όσα δεν βλέπουν οι υπόλοιποι, θα ανακαλύψεις σε αυτό το νησί μικρούς καλά κρυμμένους προσωπικούς παραδείσους.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share