Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

«Βόμβα» από την Booking

Τι συνέβη;

4 Αυγούστου 2020 20:00
«Βόμβα» από την Booking
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

«Βόμβα» ήρθε από την πλευρά της Booking, η οποία μοιάζει επίσης επηρεασμένη από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρώντας σε μια δύσκολη απόφαση.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαδικτυακής κράτησης καταλυμάτων ανακοίνωσε σήμερα (4/8) ότι θα μειώσει έως και κατά ένα τέταρτο το προσωπικό. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Άμστερνταμ και απασχολεί περίπου 17.500 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν γνωστοποίησε τον ακριβή αριθμό των θέσεων που θα περικοπούν, επισημαίνοντας πως οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Εντούτοις, προειδοποίησε ότι «έως το 25%» των εργαζομένων ενδέχεται να πληγεί από αυτό το «εξαιρετικά δύσκολο» μέτρο, ενώ πρόσφατα άλλαξε και την πολιτική ακυρώσεων.

«Βόμβα» από την Booking

«Η κρίση της Covid-19 κατέστρεψε την τουριστική βιομηχανία και εμείς συνεχίζουμε να αισθανόμαστε τον αντίκτυπο με τον όγκο των ταξιδιών να παραμένει σημαντικά μειωμένος», τονίζει η Booking.com σε ένα δελτίο τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αν και κάναμε πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδιαρθρώσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας σχετικά με το μέλλον (της βιομηχανίας) του τουρισμού», συμπληρώνει η εταιρεία.

Η Booking.com ακολουθεί τα βήματα άλλων διαδικτυακών πλατφορμών όπως η Airbnb και η TripAdvisor, που επίσης ανακοίνωσαν την απόλυση περίπου του 25% του προσωπικού της.

Κινηση ματ από την Booking: Τι αλλάζει μετά τον... κορωνοϊό;

Η Booking ξεκίνησε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της πλατφόρμας για προστασία από τον κορωνοϊό, αλλά και για να βελτιωθεί η καθαριότητα των καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε συνεργασία με την πλατφόρμα Properly εισάγει πιλοτικά η Booking.com, με σκοπό να βελτιωθούν οι επιδόσεις καθαριότητας των καταλυμάτων που δεν πληρούν τα... διαβάστε την συνέχεια για την κίνηση ματ της Booking στο Travelstyle.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share