Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λίμνη Μούστου: Ένας παράδεισος στην Αρκαδία (video)

Μια απόδραση όνειρο!

29 Ιουλίου 2020 09:03
Λίμνη Μούστου: Ένας παράδεισος στην Αρκαδία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μετά το Άστρος και αποτελεί καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών. Σημαντική δε είναι η χλωρίδα της περιοχής.

Η λίμνη τροφοδοτείται με νερά πηγών και απορρέει στον κόλπο του Άστρους με δύο κανάλια. Μαζί με το οικολογικό πάρκο του Πάρνωνα έχει ενταχθεί στη Natura 2000 και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή.

Η περιβαλλοντική σημασία της λίμνης είναι τεράστια ενώ λέγεται ότι εκεί υπήρχε το παλιό λιμάνι του Άστρους. Τα νερά της λίμνης είναι υφάλμυρα και έχουν θεραπευτικές ιδιότητες λόγω των θειούχων αλάτων που υπάρχουν σε αυτά. Το νερό θεωρείται ιδανικό για όσους έχουν ρευματικές αλλά και άλλες παθήσεις.

Εκτός από τη λίμνη του Μουστού υπάρχει και η μικρότερη λίμνη του Χερρονησίου, εκτείνεται σε 20 στρέμματα και τα νερά της αναβλύζουν από τις παρυφές του ομώνυμου λόφου. Η λίμνη επικοινωνεί απευθείας με τη θάλασσα.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο από το Up Drones στο Athensmagazine.gr:

Η παραλία "διαμάντι" που θυμίζει Κρήτη αλλά βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας

Αν σας δείξουν στο Google Earth από δορυφόρο τον διάσημο Μπάλο στη Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου πολύ δύσκολα θα τα ξεχωρίσετε.Η ομοιότητα τους είναι εκπληκτική.Η παραλία που απλώνεται κάτω από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων είναι τεράστια με "μάτι" στο Αιγαίο και αυτό από μόνο του φτάνει για να εξασφαλίσει στους επισκέπτες της πεντακάθαρα νερά.

Πριν όμως σας δείξουμε αυτό το μικρό "διαμάντι" που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας κι αν ανήκετε στους τυχερούς που ετοιμάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δείτε εδώ το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε φέτος ως το καλύτερο της Ευρώπης.

Αριστερά της στενής λωρίδας γης που ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την στεριά δημιουργείται ένα φυσικό απάγκιο που βρίσκουν προστασία σε αυτό δεκάδες μικρά σκάφη.

Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το “νησάκι” του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική και εκεί ακριβώς είναι που απλώνουν τις πετσέτες οι επισκέπτες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Αν τώρα περάσετε στο νησάκι και έχετε την διάθεση για εξερεύνηση στο νησάκι θα βρείτε και μια εκπληκτικά όμορφη μικρή παραλία που συνήθως όμως την απολαμβάνουν γυμνιστές.

Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που επιβλέπει τον κόλπο και τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να παντρευτούν σε “νησί”, χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα.

Το εκκλησάκι επισκευάστηκε από την αρχή, μετά από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη το 2005, κατά την οποία καταστράφηκαν τοιχογραφίες, η είσοδος και άλλα μέρη του ναού.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share