Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η παραλία "διαμάντι" που θυμίζει Κρήτη αλλά βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας

Πρέπει σίγουρα να την επισκεφθείτε!

28 Ιουλίου 2020 08:22
Η παραλία

Αν σας δείξουν στο Google Earth από δορυφόρο τον διάσημο Μπάλο στη Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου πολύ δύσκολα θα τα ξεχωρίσετε.Η ομοιότητα τους είναι εκπληκτική.Η παραλία που απλώνεται κάτω από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων είναι τεράστια με "μάτι" στο Αιγαίο και αυτό από μόνο του φτάνει για να εξασφαλίσει στους επισκέπτες της πεντακάθαρα νερά.

Πριν όμως σας δείξουμε αυτό το μικρό "διαμάντι" που απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας κι αν ανήκετε στους τυχερούς που ετοιμάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δείτε εδώ το ελληνικό νησί που αναδείχθηκε φέτος ως το καλύτερο της Ευρώπης.

Αριστερά της στενής λωρίδας γης που ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την στεριά δημιουργείται ένα φυσικό απάγκιο που βρίσκουν προστασία σε αυτό δεκάδες μικρά σκάφη.

Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το “νησάκι” του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική και εκεί ακριβώς είναι που απλώνουν τις πετσέτες οι επισκέπτες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Αν τώρα περάσετε στο νησάκι και έχετε την διάθεση για εξερεύνηση στο νησάκι θα βρείτε και μια εκπληκτικά όμορφη μικρή παραλία που συνήθως όμως την απολαμβάνουν γυμνιστές.

Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που επιβλέπει τον κόλπο και τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν να παντρευτούν σε “νησί”, χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα.

Το εκκλησάκι επισκευάστηκε από την αρχή, μετά από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη το 2005, κατά την οποία καταστράφηκαν τοιχογραφίες, η είσοδος και άλλα μέρη του ναού.

Επίγειος παράδεισος: Το μαγικό νησί, 40 λεπτά από την Αττική, που θα περάσεις τις διακοπές σου με 10 ευρώ την ημέρα!

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου και βρίσκεται μόλις μία… ανάσα από την Αθήνα και περίπου 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Ο λόγος γίνεται για την Κέα ή την Τζια, όπως είναι πιο γνωστή στους Έλληνες. Αποτελεί μέρος των Κυκλάδων και τα τοπία και οι παραλίες θα σε μαγέψουν. Με την ευκαιρία δείτε και τα 2 αγαπημένα στέκια για καφέ στο Λαύριο!

Ούτε μια ώρα λοιπόν μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κέα συγκεντρώνει το καλοκαίρι μεγάλο πλήθος τουριστών, οι οποίοι απολαμβάνουν τις ημέρες που έχουν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν, συνδυάζοντας τις όμορφες παραλίες με τα γραφικά σοκάκια της Ιουλίδας, της πρωτεύουσας του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι πως αν κάνεις οικονομία μπορείς να περάσεις την ημέρα σου ακόμα και με 10 ευρώ!

Δείτε μαγευτικό βίντεο από την Κέα στο Athensmagazine.gr:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share