Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Σεισμός» στη Ryanair - Ανακοίνωση σοκ από την εταιρεία

Τι αναφέρει;

11 Ιουλίου 2020 15:26
«Σεισμός» στη Ryanair - Ανακοίνωση σοκ από την εταιρεία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Σεισμό» έφερε στη Ryanair η σοκαριστική ανακοίνωση από την εταιρεία, η οποία είδε την πανδημία του κορωνοϊού να μειώνει κατά 97% τις πτήσεις της.

Προκειμένου δε να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιλότοι της συναίνεσαν στην προσωρινή μείωση των αποδοχών τους, αν και σε μια εξαιρετική της προσφορά μας δίνει ταξίδι στο εξωτερικό με κάτω από 25 ευρώ.

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μείωση μισθών κατά 20% με σταδιακή αποκατάσταση στα προηγούμενα επίπεδα μέσα σε χρονοδιάγραμμα τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συμφωνία έγινε δεκτή από το σύνολο των πιλότων της. Εχει, άλλωστε, προηγηθεί σχετική συμφωνία με τα μέλη του πληρώματος σε Ιρλανδία και Βρετανία και προβλέπει μείωση μισθών έως και 10%.

Ανακοινώνοντας τις σχετικές συμφωνίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, τόνισε πως θα προστατευθούν με αυτόν τον τρόπο οι περισσότερες από τις περίπου 3.000 θέσεις εργασίας των πιλότων και του πληρώματος.

Εχει προηγηθεί η μείωση των πτήσεών της τον Ιούνιο κατά 97%, που σημαίνει πως η εταιρεία μετέφερε μόλις 0,4 εκατ. επιβάτες όταν την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους είχε μεταφέρει 13,6 εκατ. επιβάτες. Ανάλογα θεαματική είναι, έτσι, και η μείωση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της κατά 27%, που από τα 144,3 εκατ. ευρώ περιορίζεται τώρα στα 107,2 εκατ. ευρώ. Σε μεγάλο βαθμό έχει, πάντως, ολοκληρώσει τις επιστροφές χρημάτων προς τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν εν μέσω πανδημίας.

H Ryanair... τρελάθηκε - Ταξιδέψτε με 9,11 ευρώ

Οι προσφορές από τη Ryanair συνεχίζονται και τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα με εισιτήρια μόνο από 9,11 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως προσφέρει 500.000 θέσεις με 15% έκπτωση, για κρατήσεις μέχρι και... διαβάστε αναλυτικά την προσφορά της Ryanair στο Travelstyle.gr

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share