Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φινλανδία: Ανοίγει τα σύνορά της σε Ελλάδα και Κύπρο

Από 13 Ιουλίου

8 Ιουλίου 2020 22:00
Φινλανδία: Ανοίγει τα σύνορά της σε Ελλάδα και Κύπρο

Η Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα των συνόρων της για τουρίστες από 17 ευρωπαϊκά κράτη, για χώρες με λίγα κρούσματα, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στις 13 Ιουλίου, τα συνοριακά μέτρα θα αρθούν για κράτη που καταγράφουν τις τελευταίες 14 ημέρες ποσοστά μόλυνσης κάτω του οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, ανέφερε η κυβέρνηση. Σήμερα μάλιστα στη χώρα μας ανακοινώθηκαν 33 κρούσματα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν εισαγόμενα. Ακόμα επαγγελματικά και άλλα ταξίδια που κρίνονται «απαραίτητα» θα επιτρέπονται μεταξύ της Φινλανδίας και - μεταξύ άλλων - της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τυνησίας και της Κίνας.

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) - εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας από τις 13 Ιουλίου ανοίγουν για την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό.

Οι φινλανδικές αρχές θα προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση της λίστας σε δύο εβδομάδες για να καθορίσουν αν άλλες χώρες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπήκοοι των χωρών της ζώνης της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Φινλανδία για εργασία, οικογενειακούς λόγους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θεωρείται «απαραίτητος».

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα άρουν από τις 13 Ιουλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια - που έχουν μειωμένη χωρητικότητα καθισμάτων και ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share