Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Έκτακτη ανακοίνωση από την Lufthansa

Τι συνέβη;

7 Ιουλίου 2020 17:15
Έκτακτη ανακοίνωση από την Lufthansa
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μια έκτακτη ανακοίνωση έκανε η αεροπορική εταιρεία Lufthansa, που αναστάτωσε. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την περικοπή χιλίων θέσεων σε διοικητικές υπηρεσίες και του 20% των διευθυντικών θέσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάθρωσής της, με στόχο την αποπληρωμή της ενίσχυσης ύψους 9 δισ. ευρώ που έλαβε από την γερμανική κυβέρνηση.

Η εταιρεία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών στην Ευρώπη και το υψηλότερο μισθολογικό κόστος. Ωστόσο με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να προβεί σε περικοπές και στους δύο τομείς, αν και έκανε αποδεκτό το αίτημα για βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης.

Στο βιβλίο παραγγελιών θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023, περιορίζοντας έτσι το ύψος των εξόδων για την αγορά νέων αεροσκαφών στο μισό, ενώ ο στόλος της, ο οποίος το 2019 αριθμούσε 763 αεροπλάνα, θα μειωθεί κατά 100. Επιπλέον, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κλείνει η θυγατρική της, German Wings.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αν και στον Όμιλο πλεονάζουν τουλάχιστον 22.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, θα αποφύγει να απολύσει προσωπικό, όπου αυτό είναι εφικτό. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των κυβερνητών των αεροσκαφών προκειμένου να συμφωνηθούν περικοπές αποδοχών, κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων καμπίνας.

«Βόμβα» από την Lufthansa: Μειώνει κατά 16% το προσωπικό της - 22.000 εργαζόμενοι «στο δρόμο»

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Ευρώπη, η γερμανική Lufthansa, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αποφάσισε να μειώσει κατά 16% το προσωπικό της, δηλαδή κατά 22.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που υπάρχει για το ταξίδι, οδηγούν αναπόφευκτα σε αλλαγές στον πτητικό πρόγραμμα της Aegean Airlines, με τις οποίες συνεπάγονται και αρκετές ακυρώσεις πτήσεων.

«Θα έχουμε 22.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης λιγότερες στους κόλπους του ομίλου Lufthansa, εκ των οποίων τις μισές στη Γερμανία», αναφέρει ο όμιλος. Η Lufthansa προσθέτει ότι θέλει να αποφύγει «στο μέτρο του δυνατού» τις αναγκαστικές απολύσεις υιοθετώντας μέτρα «μερικής ανεργίας» και συμφωνιών που θα διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει επίσης τις ευρωπαϊκές εταιρείες SWISS, Austrian, Brussel Airlines και Eurowings, έχει 135.000 εργαζομένους στον κόσμο. Στις αρχές του Ιουνίου, ο επικεφαλής του ομίλου Κάρστεν Σπορ είχε υπολογίσει σε μόνον 10.000 τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων.

Ωστόσο «η ζήτηση στις αερομεταφορές αναμένεται ότι θα ανακάμψει πολύ αργά», εκτιμά ο όμιλος, ο οποίος σχεδιάζει επίσης να αποχωρισθεί 100 αεροπλάνα από τα 763 που έχει.

«Χωρίς μια σημαντική μείωση των δαπανών προσωπικού κατά τη διάρκεια της κρίσης, θα χαραμίσουμε την δυνατότητα μιας καλύτερης επανεκκίνησης και θα διακινδυνεύσουμε να αποδυναμώσουμε την Lufthansa», σχολίασε ο Μίχαελ Νίγκεμαν, υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού στο εκτελεστικό συμβούλιο του ομίλου.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share