Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βρετανία - Η ημερομηνία ορόσημο για τις απευθείας πτήσεις

Τι θα γίνει με την Σουηδία

6 Ιουλίου 2020 13:02
Κορωνοϊός: Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βρετανία - Η ημερομηνία ορόσημο για τις απευθείας πτήσεις
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Την επανέναρξη απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία, από τις 15 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, θυμηθείτε τις χώρες που η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα της από την 1 Ιουλίου.

"Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15 Ιουλίου", είπε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά στη Σουηδία ανέφερε: "Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις, ανάλογα με την εξέλιξή τους".

Τουρισμός: Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση - Αναλυτικά η λίστα

Τουρισμός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε λίστα με 14 χώρες εκτός Ένωσης που θεωρούνται σχετικά ασφαλείς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, και για τις οποίες θα ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα των 27 κρατών - μελών από αύριο, 1η Ιουλίου.

Οι μεγάλες απούσες της λίστας είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενώ αποκλείονται για την ώρα και οι ταξιδιώτες από Βραζιλία και Κίνα. Παράλληλα, χθες «μπλόκο» έβαλε η Ελλάδα σε πτήσεις από την Βρετανία και τη Σουηδία.

Το «πράσινο φως» έλαβαν ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Τυνησία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Ρουάντα, τη Σερβία, την Ουρουγουάη, τη Γεωργία και την Αλγερία. H λίστα θα ανανεώνεται κάθε 15 μέρες.

Σύμφωνα με το BBC, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσθέσει και την Κίνα στην «λευκή λίστα», αν το Πεκίνο προβεί κάποια συμμετρική ρύθμιση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Όσο για τους Βρετανούς, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον απόηχο του Brexit, αλλά ως το τέλος του έτους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share