Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Air France: Ανακοίνωση-σοκ - «Βόμβα» στις αερομεταφορές

Σοκ

4 Ιουλίου 2020 13:22
Air France: Ανακοίνωση-σοκ - «Βόμβα» στις αερομεταφορές
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η διοίκηση του ομίλου Air France ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία Air France και την περιφερειακή θυγατρική της Hop έως το τέλος του 2022 για να "αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού που πλήττει σκληρά τον όμιλο".

Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 (θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης) στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop!, αναφέρει σε ανακοίνωση στο τέλος των συνεδριάσεων με τους εκπροσώπους του προσωπικού των δυο εταιριών.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα σήμερα στις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την αναμενόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας στους κόλπους του ομίλου, που είναι αποφασισμένος να περιορίσει το δίκτυό του των μικρών αποστάσεων. Ενώ, οι προσφορές για ταξίδια εξωτερικού της Ryanair συνεχίζονται με αεροπορικά εισιτήρια για πτήσεις από 12,99 ευρώ.

Ο όμιλος Air France που κλονίστηκε ισχυρά από την κρίση της Covid-19, όπως όλος ο τομέας των αερομεταφορών, ξεκίνησε ένα "σχέδιο ανασυγκρότησης" που προβλέπει μια μείωση του γαλλικού του δικτύου (ελλειμματικό) κατά 40% έως το τέλος του 2021. Η Air France-KLM έλαβε την άνοιξη κρατική οικονομική στήριξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που σχετίζονται με την Covid-19.

Σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους, και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας υπογράμμισε "τον έκτακτο χαρακτήρα της κρίσης". "Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα", ζήτησε ο Πιέρ-Ολιβιέ Μπαντέ.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share