Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways

Ακυρώνουν κρατήσεις και πτήσεις προς Ελλάδα

30 Ιουνίου 2020 17:48
«Βόμβα» από EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways ακύρωσαν όλα τα ταξιδιωτικά πακέτα και τις πτήσεις προς την Ελλάδα.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν όπως γράφουν να πάρουν την απόφαση αυτή μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στην χώρα από τους Βρετανούς έως τις 15 Ιουλίου.

Όλοι πίστευαν ότι οι απαγορεύσεις θα αρθούν από αύριο. Σύμφωνα με την Mirror, TUI, Jet2, Ryanair, British Airways και easyJet ακύρωσαν τις διακοπές χιλιάδων Βρετανών στην Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε: «Μετά την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και θα ενημερωθούν οι πελάτες μας για όποιες αλλαγές γίνουν για τις επιλογές που θα έχουν είτε με αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού, είτε με voucher, είτε με εξαργύρωση χρημάτων».

Τουρισμός: Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση - Αναλυτικά η λίστα

Τουρισμός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε λίστα με 14 χώρες εκτός Ένωσης που θεωρούνται σχετικά ασφαλείς εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, και για τις οποίες θα ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα των 27 κρατών - μελών από αύριο, 1η Ιουλίου.

Οι μεγάλες απούσες της λίστας είναι οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ενώ αποκλείονται για την ώρα και οι ταξιδιώτες από Βραζιλία και Κίνα. Παράλληλα, χθες «μπλόκο» έβαλε η Ελλάδα σε πτήσεις από την Βρετανία και τη Σουηδία.

Το «πράσινο φως» έλαβαν ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Τυνησία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Ρουάντα, τη Σερβία, την Ουρουγουάη, τη Γεωργία και την Αλγερία. H λίστα θα ανανεώνεται κάθε 15 μέρες.

Σύμφωνα με το BBC, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσθέσει και την Κίνα στην «λευκή λίστα», αν το Πεκίνο προβεί κάποια συμμετρική ρύθμιση για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Όσο για τους Βρετανούς, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον απόηχο του Brexit, αλλά ως το τέλος του έτους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share