Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Έκτακτη αλλαγή στην Aegean - Δυσάρεστα νέα

Τι αλλάζει;

28 Ιουνίου 2020 15:10
Έκτακτη αλλαγή στην Aegean - Δυσάρεστα νέα
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Με τις πτήσεις να ξεκινούν, η Aegean προχώρησε σε αναπροσαρμογή των μιλίων που κερδίζει κανείς σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, μειώνοντας σημαντικά τα οφέλη των ναύλων Go Light και αντισταθμίζοντάς τα με αυξήσεις σε αυτά των ναύλων Flex και Business.

Μετά από την απόφαση που τρέλανε τους επιβάτες της, ήρθε αυτή η δυσάρεστη αλλαγή. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Flying Expert, αυτά που ισχύουν πλέον σε ό,τι αφορά τα μίλια που συγκεντρώνει κάθε κατηγορία ναύλου, είναι τα κάτωθι:

  • Go Light: 30-50% λιγότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 25-33% λιγότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού
  • Flex: 20% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 7-10% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού
  • Business: 25% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 13% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού

Πρακτικά δηλαδή, ένα μέλος του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles+Bonus της εταιρείας που στηριζόταν στις πτήσεις του με ναύλο Go Light (τα οικονομικότερα εισιτήρια που δεν περιλαμβάνουν check-in αποσκευής), ενδεχομένως να κερδίσει μόλις τα μισά μίλια απ’ ό,τι στο παρελθόν, στο χειρότερο σενάριο. Ως εκ τούτου, το κόστος απόκτησης μιλίων και διατήρησης βαθμίδας στο Miles+Bonus και τη Star Alliance αυξάνεται σημαντικά, παρ’ ότι για την ώρα δεν εντοπίζονται αλλαγές ως προς τη συγκέντρωση μιλίων από εταιρείες-συνεργάτες της Aegean.

Να σημειωθεί ότι εν αντιθέσει με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε άλλα προγράμματα τακτικών επιβατών (βλ. British Airways, Lufthansa μεταξύ άλλων), η Aegean επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος και να μην ενημερώσει το κοινό για την εν λόγω αλλαγή.

Υποχρεωτική η συμπλήρωση της «φόρμας εντοπισμού» - Για ποιους ισχύει;

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.

Θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα. Μάλιστα κάποιες πτήσεις να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ανασταλεί μέχρι 30 Ιουνίου.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share