Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τουρισμός: Από ποιες χώρες επιτρέπονται οι πτήσεις - Τι ισχύει με Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία

Όλα όσα ανακοινώθηκαν

12 Ιουνίου 2020 17:15
Τουρισμός: Από ποιες χώρες επιτρέπονται οι πτήσεις - Τι ισχύει με Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το σχέδιο για το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Από τις 15 Ιουνίου για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αίρεται ο περιορισμός για Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό θα γίνεται τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες από τις συγκεκριμένες χώρες που έρχονται στην Ελλάδα.

Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για essential travel (ταξίδια που δεν αφορούν δηλαδή τουριστικούς σκοπούς) και διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό στα νησιά.

Στις διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκη:

  • Διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία
  • Στις θαλάσσιες αφίξεις απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό
  • Στις χερσαίες αφίξεις παραμένουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Β. Μακεδονία ενώ ανοίγουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Από 1 Ιουλίου θα επιτρέπονται αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και θα επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια και όπως είπε ο κ. Θεοχάρης ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα

«Το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας», είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Από 1/7 οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν με την άφιξή τους ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα , θα γίνονται δειγματοληπτικά τέστ ενώ θα μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, κυρίως στις πρωτεύουσες των νομών, αλλά και στα νησιά. Σε λίγες μέρες σύμφωνα με τον υπουργό θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ξενοδοχεία που θα παίξουν αυτό τον ρόλο. «Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την ταξιδιωτική αγορά με προσεκτικά βήματα χωρίς να κάνουμε πίσω» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share