Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στην British Airways

Σοκ

7 Ιουνίου 2020 14:58
Χαμός στην British Airways
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η British Airways συγκρούεται με την ένωση των πιλότων της , η οποία αντιδρά στην περαιτέρω περικοπή θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία ξεκινά τη νομική διαδικασία για να μπλοκάρει το κυβερνητικό μέτρο της επιβολής καραντίνας 14 ημερών από την Δευτέρα στις αφίξεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ, με μήνυμά της η Aegean Airlines ενημερώνει τους πελάτες της ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη προσφορά των 10.000 εισιτηρίων με 29 ευρώ για ελληνικούς προορισμούς.

Η αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε την ένωση των πιλότων της ότι θα απολύσει και τους 4.300 εργαζόμενούς της (πιλότους) και θα τους επαναπροσλάβει με ατομικές συμβάσεις, εάν η ένωση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον αερομεταφορέα. Η εταιρεία, διαπραγματεύεται με την ένωση Βρετανών πιλότων (Balpa) την προγραμματισμένη μείωση 1.130 θέσεων, αλλά σύμφωνα με email της ένωσης ζήτησε την περικοπή 125 επιπλέον θέσεων.

«Αυτό υπονομεύει σοβαρά τις συνομιλίες μας οι οποίες πλέον κρέμονται από μία κλωστή», δήλωσε ο Μπράιαν Στράτον, γενικός γραμματέας της ένωσης, σε email. «Αμφισβητείται πλέον εάν η British Airways (ΒΑ) μπορεί να διατηρήσει σωστές εργασιακές σχέσεις και εάν αυτά που δηλώνει είναι άξια εμπιστοσύνης».

Είδηση "βόμβα" από την AirFrance: 3 νέοι προορισμοί

Νέοι προορισμοί προστέθηκαν στο πρόγραμμα της γνωστής αεροπορικής εταιρείας, Air France, κατά την θερινή περίοδο. Όλο και περισσότερους τουρίστες αναμένεται να στείλει η Γαλλία στην χώρα μας.

Οι τρεις νέοι αυτοί προορισμοί είναι η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη, και ανήκουν στο πρόγραμμα Ιουλίου και Αυγούστου. Θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle, και εντάσσονται συμπληρωματικά στο πρόγραμμα μετά από την ανακοίνωση της επαναφοράς των συνδέσεων με Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης, που αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του μήνα, 13 και 27 Ιουνίου αντίστοιχα. Μάλιστα ακόμα μια αεροπορική ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 20% τις πτήσεις της προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για Θεσσαλονίκη θα είναι τρεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο) για το διάστημα από 13 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου. Το δρομολόγιο για Μύκονο θα είναι δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη) και θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου, ενώ η Σαντορίνη θα εξυπηρετείται με μία πτήση (Τετάρτη) για το ίδιο επίσης διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους ήδη από τις 11 Μαΐου 2020. Επιπρόσθετα, και για να εξασφαλίσει η εταιρία το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας στην υγεία του προσωπικού και των επιβατών της, εφαρμόζει σταδιακά θερμομέτρηση κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό, ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share