Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αεροπορική εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις της προς Ελλάδα

Κατά 20%

4 Ιουνίου 2020 17:53
Αεροπορική εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις της προς Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωστή αεροπορική εταιρεία αυξάνει τις πτήσεις της προς Ελλάδα, μιας και θεωρείται πλέον από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς.

Αύξηση κατά 20%, έναντι 5% που είχε αρχικά προγραμματιστεί, έναντι του Ιουλίου 2019, του αριθμού των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα ανακοίνωσε η Austrian Airlines, με την επιφύλαξη νέων επίσημων περιορισμών. Αναμένεται να ανακοινωθούν και οι πτήσεις του Αυγούστου, ενώ την ίδια ώρα και η Ryanair κάνει τρομερές προσφορές.

Η αυστριακή εταιρεία από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει εκ νέου διηπειρωτικές πτήσεις. Δύο εβδομάδες μετά την επανάληψη των πτήσεων, αεροσκάφη των μεγάλων αποστάσεων θα απογειωθούν ξανά, αρχικά προς Μπανγκόκ, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, ενώ, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αντρέας Ότο, η καλή ζήτηση επιτρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται η προσφορά σε επιπλέον προορισμούς.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας (Austrian Airlines), πριν από την κρίση του κορωνοϊού, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για το 2020 προέβλεπε για φέτος το καλοκαίρι, έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα, δηλαδή 12 περισσότερες από το 2019, προς 19 προορισμούς στην Ελλάδα.

Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, θα δρομολογούνταν από τον Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα έβαζαν στους προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους οι Austrian Airlines συνέδεαν κατά τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις.

Στο πρόγραμμα προβλεπόταν επίσης ότι οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Ρόδο θα αυξάνονταν από τις τρεις σε οκτώ, όπως επίσης θα αυξάνονταν από τέσσερις σε επτά οι πτήσεις προς το Ηράκλειο. Κατά μία επιπλέον, σε πέντε, επρόκειτο να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Κέρκυρα, και σε σε τρεις εκείνες προς την Κω, ενώ αμετάβλητες θα παρέμεναν στο θερινό πρόγραμμα οι πτήσεις προς Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Μύκονο και Σκιάθο.

Οι Αυστριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι οι επιβάτες στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο της Βιέννης πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα, την οποία, όπως συμβαίνει και στις άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι μαζί τους.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας λόγω των κανονισμών υγιεινής.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share