Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα για τους επιβάτες στα πλοία

Προσοχή

3 Ιουνίου 2020 17:38
Άρση μέτρων: Νέα δεδομένα για τους επιβάτες στα πλοία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους επιβάτες που θα δέχονται τα πλοία μετά τη νέα άρση μέτρων. Ανακοινώσεις για τη νέα άρση μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας έκανε νωρίτερα και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων (04) ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.

«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

Άρση Μέτρων: Ανοίγουν τα γυμναστήρια - Κανονικά και συναυλίες - Πρεμιέρα και για την εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

Άρση Μέτρων: Σε ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων προχωρά η κυβέρνηση. Τι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Πότε ανοίγουν γυμναστήρια, πότε θα γίνει η επανέναρξη των συναυλιών. Τι ισχύει για τις παραλίες;

Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συναυλίες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο υφυπουργός προχώρησε στις ανακοινώσεις για την επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Από τις 6 Ιουνίου θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, τα κυλικεία, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, τα αναψυκτήρια και υποστηρικτικές για τις τέχνες του θεάματος δραστηριότητες.

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι δραστηριότητες των χορευτικών κέντρων, καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες καφενείου με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, οι υπηρεσίες κέντρων διασκέδασης, καμπαρέ ή night club και τα ίντερνετ καφέ.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης, την ερχόμενη Δευτέρα (8 Ιουνίου), θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, τα καφωδεία και οι μπουάτ καθώς και οι ντισκοτέκ. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η νέα ημερομηνία για το άνοιγμα των γυμναστηρίων είναι 15 Ιουνίου αντί για 29, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν τα καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, οι υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες, τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι και κτίρια, καθώς και τα πάρκα - θεματικά και αναψυχής.

Στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, οι υπηρεσιές σωματικής ευεξίας, όπως πχ, πιλάτες και οι υπηρεσίες εκμετάλλευσης λουτρών, θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, σάουνας και ατμόλουτρων καθώς και οι υπηρεσίες ιερόδουλων.

Oι κατασκηνώσεις για τα παιδιά θα επαναλειτουργήσουν στις 29 Ιουνίου, ενώ την 1η Ιουλίου επανεκκινούν οι παραστάσεις με παρουσία κοινού (συναυλίες, παραστάσεις), η οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, οι υπηρεσίες των πολιτιστικών συλλόγων και των σωματείων και η οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share