Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από την Aegean

Αναδιαμορφώνει τις πτήσεις εσωτερικού-εξωτερικού το καλοκαίρι

3 Ιουνίου 2020 21:37
Έκτακτη ανακοίνωση από την Aegean
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αναμορφώνει εκ νέου το πρόγραμμά της η Aegean, για το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου, μετά από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω κορωνοϊου. Ενώ, υπάρχει μία τρομερή προσφορά από την Aegean καθώς με 50 ευρώ μπορείτε να πάτε στον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού.

Ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών (30/5) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (01/06) για την εθνική πολιτική προσβασιμότητας, όπως διαμορφώθηκε μετά την αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των προορισμών και βάσει της λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), προχωρά σε περαιτέρω τροποποιήσεις του πτητικού της προγράμματος για το διάστημα Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου, αυξάνονται σταδιακά τόσο οι συχνότητες των πτήσεων εσωτερικού, από και προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, όσο και οι προορισμοί αλλά και οι συχνότητες εξωτερικού, από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα, από την 1η Ιουλίου, με τη σταδιακή άρση περαιτέρω περιορισμών, προβλέπεται νεότερη αύξηση συχνοτήτων προορισμών. Σημειώνεται ότι ειδικά για την Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα, ανάλογα με την απόφαση των αρχών, σχετικά με την επέκταση των αντίστοιχων ΝΟΤΑΜ απαγόρευσης πτήσεων που σήμερα λήγουν στις 15/6/2020.

Στους συνολικά 31 προορισμούς του εσωτερικού δικτύου, που δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, αυξάνεται σταδιακά και σημαντικά η συχνότητα πτήσεων, με στόχο και την κάλυψη αναγκών διασύνδεσης των νησιών με το εξωτερικό. Αντίστοιχα, έως τις 15/7 το πτητικό πρόγραμμα της Aegean θα καλύπτει 42 προορισμούς εξωτερικού από Αθήνα και τουλάχιστον 7 προορισμούς εξωτερικού από Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, μετά τις 15/6 θα οριστεί η δραστηριότητα απευθείας πτήσεων εξωτερικού από τις βάσεις της εταιρείας σε Ηράκλειο, Ρόδο και Χανιά, με αφετηρία τον Ιούλιο.

Συνολικά, σε όλο το δίκτυο και από όλες τις βάσεις της, η Aegean εκτιμά ότι μέχρι 15/7 θα εκτελούνται περίπου 1.000 πτήσεις ανά εβδομάδα, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου θα φτάσουν τις 1.600. Το συνολικό πτητικό πρόγραμμα και στην πλήρη ωρίμανσή του, εκτιμάται ότι θα υπολείπεται κατά περίπου 50% του προγράμματος, προ Covid-19. Επισημαίνεται ότι, καθώς οι περιορισμοί πρόσβασης εξακολουθούν να μεταβάλλονται, το πρόγραμμα ενδέχεται να επηρεαστεί.

Για να διευκολυνθεί η προσαρμογή του επιβατικού κοινού στη μεταβλητότητα των συνθηκών και, ειδικά έως την 15/6, η Aegean προσφέρει για όλες τις αγορές εισιτηρίων, προς όλους τους προορισμούς και σε όλες τις κατηγορίες ναύλων (από 29 ευρώ για εσωτερικό για ταξίδια από 01/07), τη δυνατότητα πολλαπλών αλλαγών χωρίς χρέωση rebooking fees, αλλά και 1 δωρεάν αποσκευή.

Επιπλέον, για την ίδια περίοδο, η Aegean, μέσω της υπηρεσίας «Hold my Booking» παρέχει τη δυνατότητα κράτησης ναύλου και θέσης (χωρίς αρχική αγορά) για έως και 14 ημέρες, με κόστος μόλις 3 ευρώ για το εσωτερικό και 6 ευρώ για το εξωτερικό (αφορά κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 15/6/2020).

«Με αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, που ήδη εφαρμόζει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, η Aegean προσαρμόζεται με ταχύτητα, ώστε να προσφέρει στους επιβάτες της ευέλικτες επιλογές, σιγουριά, ασφάλεια και όλα όσα χρειάζονται για να ταξιδέψουν ξανά», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share