Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Εκτίμηση-σοκ από την Emirates: «Μπορεί να χρειαστεί...»

«Βόμβα»

1 Ιουνίου 2020 15:59
Εκτίμηση-σοκ από την Emirates: «Μπορεί να χρειαστεί...»
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Emirates Tim Clark εκτίμησε σήμερα ότι μπορεί να πάρει στην κρατική αεροπορική εταιρεία έως και 4 χρόνια για να αποκαταστήσει τα δρομολόγια σε όλο της το δίκτυο που έχει αποδεκατιστεί από την πανδημία του κορωνοϊού. Χαμός επικρατεί και στην Ryanair, μετά από μία ξαφνική ανακοίνωση για τα εισιτήρια.

Η εταιρεία, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία εκτελούσε πτήσεις προς 157 προορισμούς σε 83 χώρες πριν την πανδημία, διέκοψε τα επιβατικά δρομολόγια τον Μάρτιο και έκτοτε παρέχει λίγες, περιορισμένες υπηρεσίες. «Εκτιμώ ότι θα είναι πιθανότατα το έτος 2022/23 ή 2023/24 που θα δούμε τα πράγματα να επιστρέφουν στο κανονικό και την Emirates να λειτουργεί το δίκτυό της όπως πριν και με την ίδια επιτυχία» είπε ο Clark.

Η Emirates έχει προειδοποιήσει ότι η τρέχουσα περίοδος θα είναι η πιο δύσκολη στην 35η της ιστορία, ενώ την Κυριακή ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε ορισμένες απολύσεις εξαιτίας των επιπτώσεων του ιού.

Αegean: Ξεκινούν οι πτήσεις της από Θεσσαλονίκη - Η ημερομηνία ορόσημο και τα δρομολόγια

Μετά τη μερική άρση των περιορισμών στις πτήσεις από και προς το εξωτερικό και από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», η Aegean ενημερώνει ότι από τις 15 Ιουνίου προχωρά την επανέναρξη των απευθείας δρομολόγιών της, από και προς την πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Aegean, ξεκινούν, οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. Ενώ, μία τρομερή προσφορά υπάρχει από την Ryanair με εισιτήρια για εξωτερικό με ούτε 30 ευρώ για Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι συχνότητες θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα:

  • Θεσσαλονίκη-Μόναχο 15 Ιουνίου 4 εβδομαδιαία Αύγουστος 6-8 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη- Φρανκφούρτη 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία Αύγουστος 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Ντίσελντορφ 16 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία Αύγουστος 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη 17 Ιουνίου 2 εβδομαδιαία Αύγουστος 3-4 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Λάρνακα 15 Ιουνίου 3 εβδομαδιαία Αύγουστος 5-7 εβδομαδιαία
  • Θεσσαλονίκη -Τελ Αβίβ Αναμένεται η ημερομηνία προσβασιμότητας 2 εβδομαδιαία Αύγουστος 2-3 εβδομαδιαία.

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Τέλος, η Aegean υπενθυμίζει ότι οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, που είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας. Στις αλλαγές αυτές, η Aegean προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share