Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

3 πανέμορφα ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε με μόνο 50 ευρώ

Όμορφα αλλά και... οικονομικά!

30 Μαΐου 2020 11:58
3 πανέμορφα ελληνικά νησιά που μπορείτε να επισκεφτείτε με μόνο 50 ευρώ
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Μπορείτε φέτος να κάνετε ονειρεμένες διακοπές σε αυτά τα ελληνικά νησιά με μόνο 50 ευρώ. Μα... πως γίνεται αυτό; Εμείς σας έχουμε την απάντηση!

Κάθε καλοκαίρι, ψάχνετε την τσέπη σας για να δείτε τι υπάρχει μέσα. Ειδικά, φέτος, λόγω της κατάστασης, τα χρήματα όλων, δεν είναι αρκετά. Έτσι, ανακαλύψαμε 3 νησιά, στα οποία μπορείτε να χαλάσετε 50 ευρώ την ημέρα. Σε αυτά τα 50 ευρώ υπολογίζεται η διαμονή, ωστόσο δεν υπολογίζονται τα μεταφορικά. Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι έχετε το συγκεκριμένο μπάτζετ, τότε οι επιλογές σας είναι συγκεκριμένες.

Τις ψάξαμε για εσάς και καταλήξαμε σε μια επιλογή από τρία διαφορετικά συμπλέγματα. Όλα προς Αιγαίο μεριά.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Το νησί να μην είναι πολύ μεγάλο, ώστε να μπορείτε να το δείτε σχετικά όλο χωρίς να πληρώσετε αμάξι, άρα τα έξοδα σας να μείνουν στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Ανώτερη τιμή διαμονής ορίσαμε τα 30 ευρώ, ώστε να έχετε 20 ευρώ για να κινηθείτε.

Αγκίστρι:

οικονομικά νησιά

Προφανώς και είναι στη λίστα το Αγκίστρι. Προβλέψιμη επιλογή μεν, αλλά πολύ τίμια δε. Δεν είναι μεγάλο για να σκέφτεστε, ότι δεν θα μπορείτε να το δείτε όλο, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και θα βρείτε αρκετά μέρη στο τιμολόγιο που θέσαμε.

Από παραλίες θα πάτε στη Δραγωνέρα, στη Χαλικιάδα και στην Απόνησο. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο, αν και το ποδαράτο για να δείτε το νησί δεν είναι ιδιαίτερος κόπος. Για φαγητό θα πάτε στο Μαντράκι που είναι στο Μεγαλοχώρι, πάνω από το λιμάνι. Με 15 ευρώ το άτομο έχετε φάει καλά.

Λήμνος

προτάσεις για διακοπές

Από τον Αργοσαρωνικό μεταφερόμαστε στο Βόρειο Αιγαίο. Στο νησί Λήμνος, που έπεσε ο Ήφαιστος. Στη Μύρινα και το Ατσίκι και στο Μούδρο υπάρχουν καλές επιλογές για διαμονή.

Ξέρουμε, ότι είναι μεγάλο νησί, αλλά έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, που αν δείτε μερικά είναι σα να τα έχετε δει όλα. Αν μείνετε στη Μύρινα θα δείτε και το κάστρο. Από παραλίες οι περισσότερες είναι ελεύθερες, άρα θα κάνετε ανέξοδα το μπάνιο σας.

Σκύρος

οικονομικές διακοπές

Από το Βόρειο Αιγαίο πάμε στις Σποράδες. Μικρό νησί η Σκύρος, αλλά έχει ακριβές επιλογές.

Το φαγητό σας θα καλυφθεί ως επί το πλείστον από το Πέρασμα με τα ωραία του κρεατικά και τα μαγειρευτά. Με 12 ευρώ το πολύ θα φάτε και θα χορτάσετε. Η Μανωλιά και οι Μουριές είναι ακόμα δύο πολύ γνωστές ταβέρνες. Το καφενείο-οινομαγειρείο Μπαρμπά Γιάννης και Μαρίτσα στη χώρα είναι ακόμα μια αξιοπρεπής επιλογή. Το βραδάκι πάτε για το Juicy ή τη Thalassa για cocktail ή ποτό. Με 8 ευρώ είστε άρχοντες.

Γενικότερα, πολλά είναι τα νησιά που μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να την περάσετε σχετικά άνετα με ένα τέτοιο μπάτζετ. Κι επειδή το Athensmagazine.gr φροντίζει για εσάς, δείτε εδώ το ελληνικό νησί που έγινε ο Νο1 προορισμός φοιτητών και νεολαίας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share