Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χαρμόσυνα νέα για την Ελλάδα από την Lufthansa

Επεκτείνει τις πτήσεις

28 Μαΐου 2020 20:30
Χαρμόσυνα νέα για την Ελλάδα από την Lufthansa

Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa προέβη σε νέα απόφαση, που φέρνει πολλά χαμόγελα στη χώρα μας, μιας και ο τουρισμός για φέτος φαίνεται να μην έχει χαθεί, αν και ο κίνδυνος του κορωνοϊού καραδοκεί.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αυξάνουν τον αριθμό των πτήσεων τους για το δεύτερο μισό του Ιουνίου 2020, δίνοντας έμφαση στους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ χθες είχε ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί την κρατική επιχορήγηση. Έτσι, επεκτείνει εκ νέου το πρόγραμμα πτήσεων του Ιουνίου και διπλασιάζει τα δρομολόγια για Αθήνα από Φρανκφούρτη και Μόναχο από τις 15 του μηνός.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο όμιλος Lufthansa διπλασιάζει από τα μέσα Ιουνίου τις πτήσεις για Αθήνα από Φρανκφούρτη και Μόναχο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επιβάτες να επισκεφτούν την πρωτεύουσα, είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Από τις 15 Ιουνίου, η Lufthansa θα επαναφέρει πτήσεις σε περίπου 20 προορισμούς σε Γερμανία και Ευρώπη από την Φρανκφούρτη και σε 34 από το Μόναχο, αυξάνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσεται προοδευτικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι νέες αυτές πτήσεις περιλαμβάνουν προορισμούς διακοπών όπως Ντουμπρόβνικ, Φάρο, Βενετία, Ίμπιζα και Μάλαγα από τη Φρανκφούρτη και Πόρτο, Σπλιτ, Κύπρο, Μπιάριτς, Αγκαντίρ και πολλούς ακόμη από το Μόναχο. Θα αυξηθεί η συχνότητα των εβδομαδιαίων πτήσεων σε ήδη δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα και το Σιλτ, με αποτέλεσμα οι συνολικές πτήσεις της εταιρείας από Φρανκφούρτη και Μόναχο για τον Ιούνιο να αυξηθούν από 500 σε 900 εβδομαδιαίως.

Ραγδαίες εξελίξεις με την Lufthansa

Σε συμφωνία κατέληξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την Lufthansa, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για τη διάσωση της αεροπορικής εταιρείας που επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες τις τελευταίες ημέρες υπέβαλαν αναθεωρημένο πρόγραμμα πτήσεων για το καλοκαίρι 2020 και η Aegean περιλαμβάνεται σε αυτές.

Επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, το dpa αναφέρει ότι έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πακέτο ύψους δισεκατομμυρίων, ωστόσο σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη οι διαδικασίες για την απαιτούμενη συναίνεση των οργάνων της Lufthansa και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και η Διευθύνουσα Επιτροπή του Κρατικού Ταμείου για τη Σταθεροποίηση της Οικονομίας.

Χαμός με την Air France - Δύσκολες στιγμές για την αεροπορική εταιρεία

Η Air France θα πρέπει να μειώσει «δραστικά» τις πτήσεις εσωτερικού, σε αντάλλαγμα για τη διάσωσή της από το κράτος, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν. Ενώ, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η υπουργός σημείωσε ότι οι προορισμοί αυτοί εξυπηρετούνται ήδη από άλλα μέσα μεταφοράς, κυρίως από υπερταχείες αμαξοστοιχίες.

Τον περασμένο μήνα η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε στην αεροπορική εταιρεία ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισεκ. ευρώ, με απευθείας κρατικό δανεισμό ή με τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του κράτους. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις εγγυήσεις, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2024, υπενθύμισε η Μπορν.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share