Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ με την Boeing και την EasyJet - Αποφάσισαν να...

Σοκ!

28 Μαΐου 2020 11:29
Σοκ με την Boeing και την EasyJet - Αποφάσισαν να...
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκ προκαλείται παγκοσμίως με τις αποφάσεις της Boeing και της EasyJet, που βιώνουν έντονα τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και γνωστοποίησαν μια σειρά από απολύσεις, στις οποίες προχώρησαν.

Στην αρχή, η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing Co ανακοίνωσε την Τετάρτη 27/5, ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και απολύει 6.770 Αμερικανούς εργαζομένους, καθώς προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η Boeing αποκάλυψε επίσης πως σχεδιάζει «αρκετές χιλιάδες ακόμη απολύσεις» μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά δεν είπε πού θα γίνουν αυτές.

Eίχε προηγηθεί στα τέλη Απριλίου η ανακοίνωση της εταιρείας στην οποία γνωστοποιούσε την πρόθεσή της να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό των 160.000 εργαζομένων της κατά 10%, όπως επίσης να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή του αεροσκάφους 787 Dreamliner και να προσπαθήσει να αυξήσει την οικονομική ρευστότητά της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η εξάπλωση της COVID-19 προκάλεσε τη μείωση των εσόδων της Boeing για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η τιμή των μετοχών της εταιρίας αυξήθηκε κατά 5,9% στα 139 δολάρια, μετά την ανακοίνωση της Boeing για την αισιοδοξία της σχετικά με την εξασφάλιση της απαραίτητης οικονομικής ρευστότητας για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της, αλλά και την εκτίμηση για θετική οικονομική ρευστότητα το 2021.

Στη συνέχεια ήρθε νέα δυσάρεστη ανακοίνωση, αφού η EasyJet θα μειώσει το προσωπικό της κατά 30% και να συρρικνώσει τον στόλο της ώστε να προσαρμοσθεί στην μικρότερη αγορά που αναμένει ότι θα προκύψει μετά την κατάρρευση των αεροπορικών ταξιδιών εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσει διαδικασία διαβούλευσης με το προσωπικό. Η μείωση αφορά 4.500 θέσεις εργασίας. Στην εταιρεία, άλλωστε, υπάρχει μεγάλος «αναβρασμός», με τα δυσάρεστα να έχουν προαναγγελθεί προ ημερών.

Η εταιρεία ακολουθεί έτσι το παράδειγμα των ανταγωνιστριών της British Airways, Ryanair και Virgin Atlantic, οι οποίες ανακοίνωσαν πρόσφατα κατάργηση θέσεων εργασίας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share