Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Χαμός με την Air France - Δύσκολες στιγμές για την αεροπορική εταιρεία

Σοκ

24 Μαΐου 2020 17:09
Χαμός με την Air France - Δύσκολες στιγμές για την αεροπορική εταιρεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Air France θα πρέπει να μειώσει «δραστικά» τις πτήσεις εσωτερικού, σε αντάλλαγμα για τη διάσωσή της από το κράτος, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν. Ενώ, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, η υπουργός σημείωσε ότι οι προορισμοί αυτοί εξυπηρετούνται ήδη από άλλα μέσα μεταφοράς, κυρίως από υπερταχείες αμαξοστοιχίες.

Τον περασμένο μήνα η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε στην αεροπορική εταιρεία ένα πακέτο διάσωσης ύψους 7 δισεκ. ευρώ, με απευθείας κρατικό δανεισμό ή με τραπεζικά δάνεια με την εγγύηση του κράτους. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις εγγυήσεις, η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε να μειώσει τις εγχώριες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% μέχρι το 2024, υπενθύμισε η Μπορν.

Ξεκινάει πτήσεις η ΕasyJet - Η ημερομηνία ορόσημο

Η βρετανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους EasyJet ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός πτήσεων θα αρχίσει και πάλι να εκτελείται στις 15 Ιουνίου και ότι επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Με την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM να ανακοινώνει χθες ότι διακόπτει οριστικά την εκμετάλλευση των εννέα γιγαντιαίων Airbus 380.

Τα αεροσκάφη της EasyJet έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από τα τέλη Μαρτίου όταν ο νέος κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, αλλά η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει και πάλι εγχώριες πτήσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία από τις 15 Ιουνίου, πριν προσθέσει στη συνέχεια και άλλους προορισμούς.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share