Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ανατροπή με την Air France - Η κίνηση που "τάραξε"

Ποια είναι τα νέα δεδομένα;

16 Μαΐου 2020 14:37
Ανατροπή με την Air France - Η κίνηση που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια είδηση "έσκασε" για την αεροπορική εταιρεία Air France. Ποια είναι τα νέα δεδομένα που... τάραξαν τους "ανταγωνιστές";

Τη σύνδεσή της με το Ηράκλειο Κρήτης, αναμένεται να επαναφέρει στις 27 Ιουνίου η Air France, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την αποκατάσταση των πτήσεων μετά το "πάγωμα" που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η πτήση Παρίσι - Ηράκλειο που συνέδεε τα αεροδρόμια "Σαρλ ντε Γκολ" και "Νίκος Καζαντζάκης" είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Air France τα τελευταία χρόνια, με μία πτήση ανά εβδομάδα.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία, εντός του Μαΐου ξεκινά σταδιακά την αποκατάσταση των διεθνών πτήσεων της και όσον αφορά στην Ελλάδα η πρώτη πτήση της Air France θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" πριν το τέλος του μήνα. Σταδιακά, ο αριθμός των προσφερόμενων πτήσεων θα αυξάνεται με στόχο στις 22 Ιουνίου να πραγματοποιούνται 11 πτήσεις την εβδομάδα Παρίσι – Αθήνα – Παρίσι.

Λίγα λόγια για την Air France

H Air France (Compagnie Nationale Air France) αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Air France-KLM. Πριν την εξαγορά της KLM, ήταν ο κρατικός αερομεταφορέας της Γαλλίας, με 71,654 άτομα προσωπικό (τον Ιανουάριο του 2005).

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας (τώρα της Air France-KLM) βρίσκονται στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ, κοντά στο Παρίσι. Η εταιρία μετέφερε 43.3 εκατομμύρια επιβάτες στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2001 και Μαρτίου 2002 και είχε έσοδα 12.53 δισεκατομμύρια Ευρώ. Η θυγατρική της Air France, Régional, εκτελεί πτήσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια της Ευρώπης.

Τον Μάιο του 2004 η AF απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της ολλανδικής KLM Royal Dutch Airlines και δημιούργησε την εταιρεία Air France-KLM. H Air France-KLM είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου από πλευράς εσόδων και η τρίτη μεγαλύτερη (μεγαλύτερη στην Ευρώπη) από πλευράς επιβατικής κίνησης.

Η Air France-KLM είναι κομμάτι της αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam, μαζί με τις Delta Air Lines, CSA Czech Airlines, Aeroméxico, Alitalia, Aeroflot, Air Europa, China Airlines, China Eastern, China Southern, Kenya Airways, Korean Air,Tarom Air και Vietnam Airlines(Μάιος 2012) . Τόσο η Air France όσο και η KLM εξακολουθούν να πετούν χρησιμοποιώντας τα δικά τους χρώματα και εμπορικά σήματα. Είναι όμως πιθανό στο μέλλον αυτό να αλλάξει.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share