Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός με την Turkish Airlines - Αρχίζουν οι πτήσεις προς Ελλάδα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

15 Μαΐου 2020 13:40
Πανικός με την Turkish Airlines - Αρχίζουν οι πτήσεις προς Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ευχάριστα είναι τα νέα που έγιναν γνωστά για την Turkish Airlines, καθώς απ' ότι φαίνεται, θα ξεκινήσουν σιγά - σιγά οι πτήσεις προς την Ελλάδα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Η Τουρκία, αποφάσισε να ανοίξει τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία την 1η Ιουνίου, δηλαδή 15 ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Σε δημοσίευμα της Χουριέτ αναφέρεται: "Η Τουρκία σχεδιάζει να μεταθέσει για πιο πριν το άνοιγμα των συνόρων με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία την 1η Ιουνίου. Είναι καλό νέο, ότι θα κάνουν και διακοπές στα ελληνικά νησιά και θα επισκεφθούν τους συγγενείς τους στις δύο αυτές χώρες".

Την ίδια ημερομηνία ξεκινούν και οι πτήσεις εσωτερικού στην Τουρκία, ενώ και οι πτήσεις εξωτερικού αρχίζουν σταδιακά από την ίδια ημερομηνία. Συγκεκριμένα, η Turkish Airlines άρχισε να δίνει πτήσεις για Αθήνα από 29/05, ενώ από την άλλη η Air France ξεκινάει από 23/05.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Turkish Airlines

Η Turkish Airlines κρατά ακινητοποιημένο τον στόλο της αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να πλήττει την Τουρκία, αναστέλλοντας όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ενώ, τις προηγούμενες ημέρες είχε προχωρήσει σε μία κίνηση-ματ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η ΤΗΥ προγραμματίζει να ξαναρχίσει τις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούνιο. Θα ξεκινήσουν επίσης 75 πτήσεις προς 19 χώρες και 23 προορισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καλύπτει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η THY σχεδιάζει να ξεκινήσει όλες τις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούνιο και σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις.

Οι πρώτοι προορισμοί των διεθνών πτήσεων της ΤΗΥ που θα ξαναρχίσουν θα είναι: το Τορόντο (Καναδάς), το Αλμάτι (Καζακστάν), η Καμπούλ (Αφγανιστάν), το Τόκιο (Ιαπωνία), η Σαγκάη (Κίνα), η Σεούλ (Νότια Κορέα), η Σιγκαπούρη, η Κοπεγχάγη (Δανία), η Στοκχόλμη (Σουηδία), το Όσλο (Νορβηγία), η Φραγκφούρτη, το Ντίσελντορφ, το Βερολίνο και το Μόναχο (Γερμανία), η Βιέννη (Αυστρία), το Άμστερνταμ (Ολλανδία), οι Βρυξέλλες (Βέλγιο), το Μινσκ (Λευκορωσία), η Τιφλίδα (Γεωργία), η Βηρυτός (Λίβανος), το Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και το Κουβέιτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χουριέτ η Turkish Airlines σχεδιάζει να αυξήσει τις πτήσεις της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το σχέδιο προβλέπει 572 πτήσεις την εβδομάδα προς 74 χώρες και 103 προορισμούς τον Ιούλιο και 987 πτήσεις προς 160 προορισμούς τον Αύγουστο αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Τουρκία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share