Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από την Emirates

«Βόμβα»

13 Μαΐου 2020 14:19
Έκτακτη ανακοίνωση από την Emirates
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η αεροπορική εταιρεία Emirates σχεδιάζει να πραγματοποιεί από τις 21 Μαΐου προγραμματισμένες πτήσεις από το Ντουμπάι στο Χίθροου του Λονδίνου, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, το Μιλάνο, τη Μαδρίτη, το Σικάγο, το Τορόντο, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει επίσης συνδέσεις στο Ντουμπάι για ταξιδιώτες ανάμεσα στη Βρετανία και την Αυστραλία, όπως ανέφερε. Ενώ, ανατροπή είχαμε στο χώρο των αερομεταφορών για τον κορωνοϊό σε σχέση με την χρήση της μάσκας.

«Βόμβα» από μεγάλη αεροπορική εταιρία

Τελευταίο μέχρι σήμερα θύμα της κρίσης στον τομέα των αερομεταφορών, η βελγική αεροπορική εταιρία Brussels Airlines, θυγατρική της Lufthansa, θα απολύσει το ένα τέταρτο του προσωπικού της, περίπου 1.000 εργαζομένους, προκειμένου να «διασφαλίσει την επιβίωσή της» απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού. Ενώ, την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει η επαναλειτουργία του 40% των πτήσεων της Ryanair ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τόσο οι πελάτες όσο και το πλήρωμα θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

«Αυτή η χωρίς προηγούμενο κρίση επιδείνωσε την οικονομική μας κατάσταση, αναγκάζοντάς μας να λάβουμε σημαντικά και αναγκαία μέτρα. Η αναδιάρθρωση είναι κατεπειγόντως απαραίτητη προκειμένου να επιβιώσουμε από την τρέχουσα κρίση», εξήγησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ντίετερ Βρανκξ, έπειτα από ένα έκτακτο συμβούλιο της επιχείρησης.

Το «σχέδιο ανάκαμψης» το οποίο παρουσίασε το πρωί προβλέπει «μείωση του στόλου» από 54 σε 38 αεροσκάφη, μια μείωση που ισοδυναμεί με το 30%. «Το παγκόσμιο μέγεθος της εταιρίας, και κατά συνέπεια το δυναμικό της, θα μειωθούν κατά 25%», ανέφερε η Brussels Airlines, που «θα συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους της προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο ο αριθμός των απολύσεων».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share