Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Δύσκολες ώρες για την Aegean

Τι συνέβη;

4 Μαΐου 2020 10:20
Δύσκολες ώρες για την Aegean
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μέσα σε ένα μήνα πήγαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο, δήλωσε για την Aegean ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ευτύχης Βασιλάκης στο ψηφιακό επιχειρηματικό πάνελ της Endeavor Greece.

«Σήμερα η εταιρεία μπορεί να λειτουργεί, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να έχει κλείσει, καθώς έχουμε το 0,05% των εσόδων μας ανά ημέρα», είπε ο κ.Βασιλάκης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι διευθύνων σύμβουλος δεν κατάλαβαν το βάθος και τη διάρκεια των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στις αερομεταφορές και στην Aegean, ενώ χαμός γίνεται και με καταγγελίες σοκ κατά της εταιρείας.

«Δεν θα ντραπώ να πω ότι έκανα λάθος τόσο εγώ όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος μας, καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν καταλάβαμε το βάθος και την διάρκεια του. Λάθος όχι σε θέματα υγείας, όπου πήραμε όλα τα σωστά μέτρα και τελικά είχαμε μόνο ένα κρούσμα στα πληρώματα μας, και αυτό χωρίς συμπτώματα, αλλά λάθος σε αφορά τις εκτιμήσεις της ταχύτητας επανάκαμψης. Νομίζαμε αρχικά για ένα μήνα, μετά για δύο μήνες και τώρα δυστυχώς μιλάμε για τουλάχιστον έξι. Παράλληλα είχαμε και την λανθασμένη εντύπωση ότι τα ταμειακά μας αποθέματα είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε οικονομικό πρόβλημα στο χρονικό διάστημα που το είχαμε προσδιορίσει» είπε ο κ. Βασιλάκης.

Aegean επιπτώσεις κορωνοϊού

Οπως περιέγραψε «ο πρώτος μήνας, από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, πέρασε από μία διαδικασία ισορροπίας μεταξύ της προσπάθειας να λειτουργήσουμε με ασφάλεια χωρίς να προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε καλά καλά το επερχόμενο οικονομικό κόστος. Υπό κανονικές συνθήκες επιχειρηματικά εξετάζουμε αν θα πάμε 20% αριστερά ή 20% δεξιά και ξαφνικά σε έναν μήνα πήγαμε από το ρετιρέ στο υπόγειο».

Ο πρόεδρος της Aegean ανέφερε επίσης ότι ο κλάδος των αερομεταφορών για να βρεθεί στα επίπεδα που ήταν πριν από την υγειονομική κρίση, θα χρειασθεί 2-3 χρόνια. Ως εκ τούτου, όπως είπε, είναι μονόδρομος η μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

«Η άμεση δυσκολία που θα έχουμε είναι η επιλογή, ο τρόπος και ο χρόνος που θα πρέπει να γίνει αυτή η ενέργεια. Όταν δεν έχεις παραγωγή για κάποιους μήνες και δεν έχεις και εικόνα πόσο θα κρατήσει, μπορεί να ακούγετε σκληρό, αλλά δεν έχεις επιλογές» ανέφερε ο κ.Βασιλάκης, ελπίζοντας σε κρατική στήριξη. «Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος που να μπορέσει να μας βοηθήσει και εμάς που είμαστε τόσο πολύ πληττόμενοι να διατηρήσουμε περισσότερο κόσμο ή να τους δίνουμε κάτι περισσότερο από αυτό που μπορούμε», είπε ο πρόεδρος της Aegean.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share