Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία σοκ για Aegean: Τι συμβαίνει με ακυρώσεις πτήσεων;

Δείτε εδώ!

1 Μαΐου 2020 08:25
Καταγγελία σοκ για Aegean: Τι συμβαίνει με ακυρώσεις πτήσεων;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια καταγγελία σοκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες σχετικά με την Aegean και τις πτήσεις που ακυρώνονται λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η αεροπορική εταιρεία δεν επιστρέφει τα λεφτά όπως όφειλε! Ωστόσο να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση της εταιρίας!

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία στο Athensmagazine.gr:

"To νομικό πλαίσιο σε επίπεδο ΕΕ είναι αρκετά πολύπλοκο (προφανώς), ένα πλαίσιο ορίζεται με βασικούς νόμους όπως ο 593/2008 ή η ντιρεκτίβα 2011/7/ΕU, η πιο κοινή πορεία όμως που παίρνουν μαζικά οι διάφοροι κλάδοι είναι να αποτανθούν είτε στα κράτη-μέλη ή κατευθείαν στην ΕΕ μέσω των διαφόρων λόμπυ (associations στη γλώσσα των Βρυξελλών).

Μέσω των λόμπυ (που πέρασε αέρα πατέρα από το κονοβούλιο) κατάφεραν οι αεροπορικές να χαλαρώσουν τον Μάρτιο τη νομοθεσία σχετικά με τα slots στα αεροδρόμια καθώς και να μπορούν τα κράτη-μέλη να επεμβαίνουν στην όποια σωτηρία των αεροπορικών χωρίς κυρώσεις από την ΕΕ μιας και είναι αντίθετο με τους κανόνες ανταγωνισμού και τώρα επίσημα μέσω της κοινής δήλωσης διαφόρων κρατών μελών μπόρεσαν οι αεροπορικές να ζητήσουν να μην εφαρμόζεται ουσιαστικά ο 261/2004.

Ουσιαστικά αυτό που ζητάνε είναι να επιλέγουν οι ίδιες τον τρόπο που θα αποζημιώσουν τον πελάτη (αν είναι voucher ή ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη) και σε περίπτωση αδυναμίας/χρεωκοπίας αποπληρωμής μετά τη λήξη του voucher τα λεφτά να πληρωθούν από τα κράτη-μέλη."

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share