Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τεράστια έκπληξη από την Aegean: Τι θα γίνει από Ιούνιο;

Κίνηση ματ

29 Απριλίου 2020 13:21
Τεράστια έκπληξη από την Aegean: Τι θα γίνει από Ιούνιο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα παράταση πήρε η αναστολή πτήσεων από Καλαμάτα για Θεσσαλονίκη και πλέον η ημερομηνία 11 Μαΐου γίνεται 31 Μαΐου.

Η Aegean μπορεί να έχει προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων εξωτερικού έως και τις 15 Μαΐου, ωστόσοε ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Αρχικά, οι πτήσεις της Aegean για Θεσσαλονίκη από Καλαμάτα είχαν ανασταλεί έως τέλος Απριλίου. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι αυτό θα ισχύσει έως 11 Μαΐου. Ωστόσο, αν κάποιος επιχειρήσει να δει τις πτήσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας, υπάρχει μήνυμα που ενημερώσει: «Οι πτήσεις Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται από 1/6/2020 μέχρι 24/10/2020».

Η Aegean από τις αρχές Απριλίου είχε ανακοινώσει την ακύρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού από τον αερολιμένα Καλαμάτας έως την 31η Μαΐου.

Ανακοίνωση "βόμβα" από την Aegean - Με ειδική πτήση ο...

Με ειδική πτήση της "Aegean" πρόκειται να αναχωρήσουν, από το αεροδρόμιο "Sheremetyevo" της Μόσχας, 143 Έλληνες πολίτες, που είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων που σχετίζονταν με την πανδημία COVID-19.

Η Aegean μπορεί να έχει προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων εξωτερικού έως και τις 15 Μαΐου, ωστόσο θα κάνει μια πτήση. Συγκεκριμένα, η ειδική πτήση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και συντονίστηκε από την πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσία, σε συνεργασία με τα τρία γενικά προξενεία της Ελλάδος στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Νοβοροσίσκ.

Μάλιστα, με το ίδιο αεροπλάνο, είχαν καταφθάσει στη Μόσχα 84 Ρώσοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα, σε μία ένδειξη φιλίας και συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης προς τη ρωσική πλευρά.

Aegean - Η απάντηση της για τις ακυρώσεις πτήσεων - Τι ανέφερε;

Η αεροπορική εταιρεία Aegean προέβη σε νέα ανάρτηση με σκοπό να ενημερώσει τους πελάτες της σχετικά με τις ακυρώσεις πτήσεων, δηλαδή κάτω από ποιες συνθήκες αλλά και πώς μπορούν να αποζημιωθούν.

Σε συνέχεια του, από 20 Μαρτίου 2020, εγγράφου της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή”, σε σχέση με οφειλές σε καταναλωτές από ακυρώσεις πτήσεων, η εταιρεία AEGEAN απάντησε σχετικά δίνοντας διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα με επιστολή της διευκρινίζει πως οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν εκτός από την αλλαγή της κράτησής τους σε άλλη ημερομηνία και την έκδοση ειδικού ταξιδιωτικού πιστωτικού κουπονιού, ίσης αξίας με αυτήν του εισιτηρίου τους που ακυρώθηκε.

Το κουπόνι αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε πτήση της Aegean και της Olympic Air, σε οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα σε διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του κουπονιού. Να σημειωθεί όμως ότι πήρε παράταση η απαγόρευση πτήσεων μέχρι 15 Μάη, όπως θα δείτε εδώ.

Αν παρέλθουν οι 18 μήνες και το ειδικό ταξιδιωτικό κουπόνι δεν χρησιμοποιηθεί, τότε θα είναι δυνατή η επιστροφή του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου προς τον πελάτη.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share