Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση «βόμβα» από την Air France-KLM

Σοκ!

23 Απριλίου 2020 07:41
Ανακοίνωση «βόμβα» από την Air France-KLM
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία ανακοίνωση «βόμβα» προχώρησε η αεροπορική εταιρεία Air France-KLM καθώς όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός Μπέντζαμιν Σμιθ θα χρειαστεί υποστήριξη από το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος για να μπορέσει ο όμιλος να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού. Ενώ, όπως ανακοινώθηκε χθες κατέρρευσε μεγάλη αεροπορική εταιρεία, με το συγκινητικό αντίο του πληρώματος στην τελευταία πτήση να «ραγίζει» καρδιές

«Σήμερα, η Air France πραγματοποιεί λιγότερο από το 5% του προγράμματός της, η KLM λιγότερο από το 10%», δήλωσε. Οι όροι της προβλεπόμενης βοήθειας από τις κυβερνήσεις «προσφέρουν δυνατότητες δύο ειδών», «τραπεζικά δάνεια εγγυημένα από τα κράτη και επιπλέον άμεσα δάνεια (από τα κράτη) είναι εφικτά εάν είναι αναγκαία», διευκρίνισε.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγχρονίσουμε τα δύο χρονοδιαγράμματα». Επικαλούμενος μια κατάσταση «εξαιρετικής σοβαρότητας» που συνδέεται με την Covid-19, ο Σμιθ δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το στρατηγικό του σχέδιο που παρουσίασε τον Νοέμβριο με ακόμη «μια επιτάχυνση των απαραίτητων μετατροπών».

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» στο δίκτυο των εσωτερικών πτήσεων στη Γαλλία, συνέχισε. Η Air France έχασε 200 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι λόγω του ανταγωνισμού από τραίνα υψηλής ταχύτητας και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δήλωσε η γενική διευθύντρια της Air France Αν Ριγκέλ.

Πρέπει το «δίκτυο των πτήσεων εσωτερικού να γίνει κερδοφόρο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Σμιθ. Όσον αφορά την ανάκαμψη, θα είναι «αργή και σταδιακή», είπε ο Σμιθ. «Τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, προβλέπουμε μια ελαφρά υψηλότερη δραστηριότητα» πρώτα στη Γαλλία και στην Ευρώπη.

Έσκασε είδηση από την Aegean

Η Aegean μπορεί να έχει προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων εξωτερικού έως και τις 15 Μαΐου, λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο υπάρχει ένα δρομολόγιο που συνεχίζει να εκτελεί.

Όπως έχει ανακοινώσει η αεροπορική εταιρεία, δεδομένης της κατάστασης που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε, αλλαγές στις αποφάσεις για τις πτήσεις από/προς τις χώρες γίνονται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές. Τα έκτακτα μέτρα αλλά και η... Διαβάστε περισσότερα για την Aegean στο Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share