Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απαγόρευση πτήσεων έως τις 15 Μαΐου - Ποιες χώρες αφορά, ποιες οι εξαιρέσεις

Προσοχή!

15 Απριλίου 2020 16:03
Απαγόρευση πτήσεων έως τις 15 Μαΐου - Ποιες χώρες αφορά, ποιες οι εξαιρέσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση των αεροπορικών πτήσεων από και προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα της 15ης Απριλίου έως της 15ης Μαΐου και έρχεται ως συνέχεια της αρχικής απόφασης της ΥΠΑ. Η απαγόρευση ισχύει για όλα τα αεροδρόμια των παραπάνω χωρών, ενώ όσον αφορά τη Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος».

Από την προσωρινή αναστολή εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), καθώς και οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights). Παράλληλα, η Ryanair που έχει καθηλώσει σχεδόν το 99% των αεροσκαφών της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε νέα επέκταση στο πρόγραμμα των περιορισμένων πτήσεων.

Παράλληλα, από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών. Η απόφαση της ΥΠΑ, τέλος, παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων πολιτών.

Εξαιρέσεις προβλέπονται για τις εξής κατηγορίες: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν , υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και μη Ευρωπαίους πολίτες που έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Έκτακτη ανακοίνωση από την Turkish Airlines

Οι Τουρκικές Αερογραμμές, Turkish Airlines, παρέτειναν την ακύρωση όλων των διεθνών τους πτήσεων από την 1η έως τις 20 Μαΐου λόγω της συνεχιζόμενης πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας.

Πρόσθεσε παράλληλα πως οι εσωτερικές πτήσεις της ακυρώνονται έως τις 20 Απριλίου.

«Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τις αρχές και για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία από την πανδημία του νέου κορονοϊού, όλες οι διεθνείς πτήσεις μας ακυρώνονται έως τις 20 Μαΐου 2020», ανακοίνωσαν οι αερογραμμές με κείμενό τους στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share