Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Dreams Can’t be Quarantined: Ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος εν μέσω... καραντίνας - Το βίντεο με χιλιάδες views μέσα σε λίγες ώρες

Γιατί τα όνειρα μας δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα - Το βίντεο που προβάλλει την χώρα μας σ' όλο τον πλανήτη

12 Απριλίου 2020 11:50
Dreams Can’t be Quarantined: Ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος εν μέσω... καραντίνας - Το βίντεο με χιλιάδες views μέσα σε λίγες ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ας μην κρυβόμαστε. Ο μεγάλος πονοκέφαλος που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας (και όχι μόνο) αυτές τις μέρες της καραντίνας και του κορονοϊού είναι οι διακοπές και κατά πόσο θα είναι σε θέση να επισκεφτεί κάποιο νησί ή παραθαλάσσια περιοχή της χώρας το προσεχές καλοκαιρί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι άλλωστε που είχαν κανονίσει την απόδρασή τους για το Πάσχα και αναγκάστηκαν να βάλουν το όνειρο σε... καραντίνα. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην σκέφεται τι θα γίνει το καλοκαιρί και αν θα θα μας επιτρέπει η όλη κατάσταση να απολαύσουμε τους θερμούς μήνες που έχουμε μπροστά μας. Την... ανατροπή έρχεται να φέρει ένας Έλληνας Filmmaker, ο οποίος μας στέλνει το πλέον αισιόδοξο μήνυμα και προωθεί τον ελληνικό τουρισμό εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζουμε μέσω ενός βίντεο με μαγευτικές εικόνες κάθε γωνιάς της Ελλάδος.

Το βίντεο Dreams Can’t Be Quarantined είναι ένα πρότζεκτ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ένα σημαντικό νόημα. Όλα ξεκίνησαν μαζί και με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ο Άρης Κατσιγιάννης, γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης και φωτογράφος με έδρα στην Αθήνα είχε μία ξαφνική ιδέα. Άρχισε να σκέφτεται το πως μπορεί να βγει κάτι θετικό από αυτή την παγκόσμια κρίση που ζούμε. Εκεί σκέφτηκε να... επενδύσει στο πλούσιο υλικό που είχε από την Ελλάδα.

Άπειρα πανέμορφα πλάνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί κάτι πολύ όμορφο, όπως και έγινε. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το βίντεο Dreams Can’t Be Quarantined. Μετά από ατελείωτες ώρες μοντάζ και την βοήθεια της δημιουργικής του ομάδας, έφτιαξε ένα βίντεο που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Το καθολικό μήνυμα ότι τα όνειρα δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα και πως δεν πρέπει να αφήσουμε τον ιό και όλη αυτή την κατάσταση να μας σκοτώσει τα όνειρα.

Ο αρχικός σκοπός αυτού του βίντεο ήταν να προβάλλει τον ελληνικό τουρισμό και να παροτρύνει τους τουρίστες να μην ακυρώσουν τις διακοπές τους αλλά να τις αναβάλλουν για αργότερα και ταυτόχρονα μοιράζοντας αισιοδοξία και θετικότητα σε όποιον το δει. Κατά την διάρκεια του πρότζεκτ αυτού ήρθε η ανατροπή καθώς το βίντεο απέκτησε ένα τελείως διαφορετικό ενδιαφέρον.

Έγινε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Να αφηγηθεί το πως βιώνουμε εμείς ως χώρα αυτή την πρωτόγνωρη κρίση αλλά και να δώσει φωνή σε όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως. Στο τέλος του βίντεο προβάλλονται άνθρωποι από όλες τις πλευρές του πλανήτη στέλνοντας ο καθένας το δικό του θετικό μήνυμα. Χτυπώντας έτσι την απαισιοδοξία που έχει μαστίσει όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι από την Πορτογαλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Νεπάλ, Κολομβία, Ελλάδα, Γαλλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Καζακστάν, Χιλή, Αγγλία, Βολιβία, Ισπανία, Βενεζουέλα, Ινδονησία, Κουβέιτ, Πακιστάν, Μεξικό, Αίγυπτος, Πόρτο Ρίκο, Ουγκάντα, Ρουμανία, Νορβηγία, Βραζιλία, Καναδά, Σερβία, Γερμανία, Ινδία, Ντουμπάι, Εκουαδόρ, Ρωσία, Σουηδία, Ολλανδία, Σλοβακία, Κόστα Ρίκα, Λίβανο, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Μαρόκο και την Κύπρο με τεράστια προθυμία μοιραστηκαν το δικό τους θετικό μήνυμα.

Μέσα από το βίντεο "Dreams Can’t Be Quarantined" εκφράζονται πολλές αξίες και αλήθειες που πρέπει να διαδοθούν παντού στον πλανήτη. Μπορεί να είμαστε όλοι φοβισμένοι, μπερδεμένοι και παλεύουμε αυτή την κρίση ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο. Τα όνειρα μας δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Μένουμε λοιπόν θετικοί και ενωμένοι γιατί οι... καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας.

Δείτε το μαγευτικό βίντεο με τα χιλιάδες views μέσα σε λίγες ώρες στο Athensmagazine.gr:

Για περισσότερα βίντεο τον Άρη Κατσιγιάννη κάντε subscribe στο κανάλι του στο Youtube

Aκολουθήστε τον Άρη Κατσιγάννη και στο Instagram

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share