Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χάος: Αεροπορική εταιρεία-«κολοσσός» κλείνει λόγω κορωνοϊού!

Συναγερμός!

7 Απριλίου 2020 19:17
Χάος: Αεροπορική εταιρεία-«κολοσσός» κλείνει λόγω κορωνοϊού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χάος επικρατεί και στις αεροπορικές εταιρείες εξαιτίας του κορωνοϊού, με μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως να βάζει «λουκέτα» εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η γερμανική Lufthansa αναστέλλει τη λειτουργία θυγατρικής της εταιρείας, ακινητοποιώντας κι άλλα αεροσκάφη όσο περνά ο καιρός.

Την ίδια στιγμή, κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών ερευνών της Γερμανίας αναμένουν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,2% φέτος λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, δήλωσαν στο Reuters δύο πρόσωπα με γνώση των στοιχείων αυτών, πριν ανακάμψει κατά 5,8% την επόμενη χρονιά. Δείτε και ποια είναι η είδηση-«βόμβα» για την Alitalia.

Προβλέποντας μια σοβαρή ύφεση, τα ινστιτούτα αναμένεται να ανακοινώσουν τις νεότερες προβλέψεις τους την Τετάρτη (08/04).

Εργοστάσια στη Γερμανία έχουν σταματήσει την παραγωγή τους, ενώ καταστήματα, επιχειρήσεις και εστιατόρια είναι κλειστά σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ έχει πει ότι η οικονομία ίσως συρρικνωθεί περισσότερο φέτος σε σχέση με την περίοδο κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 όταν συρρικνώθηκε κατά 5,7%. Πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση ανέμενε για φέτος ρυθμό ανάπτυξης 1,1%.

Οι προβλέψεις των ινστιτούτων, που μπορεί και πάλι να αλλάξουν κάπως πριν από την αυριανή τους ανακοίνωση, αποτελούν τη βάση για τις οικονομικές προβλέψεις της κυβέρνησης.

Έρχεται νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία: Αυτό θα είναι το όνομά της, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη

Ο Όμιλος του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία North Wings και έδρα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα συνεχίζονται και όπως αναφέρουν τα «omorfataxidia», ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση της απαραίτητης άδειας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το όνομα της αεροπορικής εταιρείας θα είναι «North Wings», με έδρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μάλιστα οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Προς το παρόν η εταιρεία διαθέτει ένα ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που τελικά ο Ιβάν Σαββίδης προχωρήσει σε επέκταση των ξενοδοχειακών του επιχειρήσεων στη Χαλκιδική (εξαγορά Πόρτο Καρράς, επένδυση στο Παλιούρι) η ενοικίαση ελικοπτέρων για μετακινήσεις πλούσιων τουριστών είναι μια υπηρεσία που χρειάζεται αλλά δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αναζητούνται ελικόπτερα στην Αθήνα με πολλαπλάσιο κόστος.

Ο κορωνοϊός φέρνει "λουκέτα": Οι αεροπορικές εταιρείες που κινδυνεύουν να πτωχεύσουν

Ο κλάδος των αερομεταφορών δέχεται ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές εταιρείες να κινδυνεύουν να πτωχεύσουν. Δημοσίευμα της Bloomberg αναλύει και παρουσιάζει τις αεροπορικές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χάσουν φέτος το ένα τέταρτο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων εσόδων τους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους και μάχονται κατά του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι αερομεταφορείς θα πτωχεύσουν μέχρι το... δείτε ποιες αεροπορικές εταιρείες κινδυνεύουν να πτωχεύσουν στο Travelstyle.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share