Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Έρχεται νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία: Αυτό θα είναι το όνομά της, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη

Αναμένονται εξελίξεις

7 Απριλίου 2020 13:18
Έρχεται νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία: Αυτό θα είναι το όνομά της, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Όμιλος του ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης αεροπορικής εταιρείας με την επωνυμία North Wings και έδρα το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα συνεχίζονται και όπως αναφέρουν τα «omorfataxidia», ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση της απαραίτητης άδειας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ιβάν Σαββίδης αεροπορική εταιρεία

Το όνομα της αεροπορικής εταιρείας θα είναι «North Wings», με έδρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μάλιστα οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί έλεγχοι.

Προς το παρόν η εταιρεία διαθέτει ένα ελικόπτερο το οποίο χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που τελικά ο Ιβάν Σαββίδης προχωρήσει σε επέκταση των ξενοδοχειακών του επιχειρήσεων στη Χαλκιδική (εξαγορά Πόρτο Καρράς, επένδυση στο Παλιούρι) η ενοικίαση ελικοπτέρων για μετακινήσεις πλούσιων τουριστών είναι μια υπηρεσία που χρειάζεται αλλά δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αναζητούνται ελικόπτερα στην Αθήνα με πολλαπλάσιο κόστος.

Ο κορωνοϊός φέρνει "λουκέτα": Οι αεροπορικές εταιρείες που κινδυνεύουν να πτωχεύσουν

Ο κλάδος των αερομεταφορών δέχεται ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές εταιρείες να κινδυνεύουν να πτωχεύσουν. Δημοσίευμα της Bloomberg αναλύει και παρουσιάζει τις αεροπορικές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χάσουν φέτος το ένα τέταρτο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων εσόδων τους, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους και μάχονται κατά του κορωνοϊού. Οι περισσότεροι αερομεταφορείς θα πτωχεύσουν μέχρι το... δείτε ποιες αεροπορικές εταιρείες κινδυνεύουν να πτωχεύσουν στο Travelstyle.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share