Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Είδηση "βόμβα" από την easyJet - Διακόπτει τις πτήσεις της

Δεν είναι σίγουρο μέχρι πότε

30 Μαρτίου 2020 15:27
Είδηση

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις της επ'αόριστον μιας και τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο.

Έχει καθηλώσει ολόκληρο τον στόλο των 330 αεροσκαφών της και ότι δεν γνωρίζει πότε μπορεί να αρχίσουν ξανά οι πτήσεις, αφού το πλήγμα που άφησε πίσω ο κορωνοϊός είναι μεγάλο.

Η easyJet ανέφερε επίσης σήμερα ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα για δύο μήνες τους 4.000 εργαζόμενούς της στα πληρώματα καμπίνας, σημειώνοντας ότι αυτοί δεν θα εργάζονται από την 1η Απριλίου, αλλά θα πληρώνονται το 80% των μέσων αποδοχών τους με βάση το κυβερνητικό σχέδιο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει οδηγήσει σε διακοπή της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι αεροπορικές εταιρείες να μην έχουν καθόλου έσοδα και να δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. Ορισμένοι βρετανικοί αερομεταφορείς ήλπιζαν σε ένα ειδικό κρατικό πακέτο βοήθειας για τον κλάδο τους, αλλά η βρετανική κυβέρνηση τους είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εξετάσει μία παρέμβασή της μόνο αφού θα έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατές επιλογές που έχουν, όπως την άντληση κεφαλαίων από τους υφιστάμενους επενδυτές.

Η easyJet δήλωσε σήμερα ότι εστιάζει στη βραχυπρόθεσμη ρευστότητά της, μεταξύ άλλων με την απαλλαγή της από το κόστος (λειτουργίας) της επιχείρησης και τη συνεργασία με τους προμηθευτές για την αναστολή και μείωση, όπου είναι δυνατόν, των πληρωμών, και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους παρόχους ρευστότητας. «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να εξασφαλίσουμε ότι η easyJet θα συνεχίσει να είναι σε καλή θέση για να ξεπεράσει τις προκλήσεις του κορωνοϊού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του.

Στο Λονδίνο επίσης έκλεισε και ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, όπως θα δείτε εδώ, κάτι που είναι ανησυχητικό για το μέλλον των αεροπορικών εταιριών.

Νίκος Χαρδαλιάς: "Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ολλανδία μέχρι και..."

Την αναστολή των πτήσεων από και προς την Ολλανδία έως και τις 15 Απριλίου λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν λίγο ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τις πτήσεις από την Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης είναι το γεγονός πως τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξάνονται καθημερινά ραγδαία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό κρουσμάτων μέσα σε ένα μόλις 24ωρο

Η απόφαση της κυβέρνησης ελήφθη ύστερα από τις αναφορές που υπήρξαν ότι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία «έσπαγαν τον αποκλεισμό» χρησιμοποιώντας ενδιάμεσες πτήσεις από την Ολλάνδία και τη Γερμανία για να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης».

«Επιστροφές γίνονται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους», τόνισε και σημείωσε ότι ο γενικός επαναπατρισμός θα ήταν ολέθριος για τη δημόσια υγεία της χώρας μας. Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προαναγγείλει την λήψη της σχετικής απόφασης λέγοντας ότι το υγειονομικό σύστημα της χώρας φοβάται τη δημιουργία νέων εστιών διασποράς του κορωνοϊού από«εισαγόμενα» κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης και στις λαϊκές αγορές λέγοντας ότι σε όποιες αγορές δεν εφαρμόζονται μέτρα προστασίας οι λαϊκές θα κλείνουν. Σημείωσε επίσης ότι 6.800 συμπολίτες μας είναι σε καραντίνα και οι έλεγχοι είνει ενδελεχείς.

Η άυλη συνταγογράφηση σε εφαρμογή

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share