Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

«Βόμβα» από την Turkish Airlines

Ανακοίνωση-σοκ

23 Μαρτίου 2020 11:02
«Βόμβα» από την Turkish Airlines
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ποσοστό άνω του 85% των επιβατικών αεροπλάνων των Turkish Airlines δεν χρησιμοποιείται τώρα λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Airlines ανακοίνωσε χθες ότι ποσοστό 85% των επιβατικών αεροπλάνων της εταιρείας δεν χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή, μετά την απαγόρευση από την Τουρκία των πτήσεων από περισσότερες από 60 χώρες λόγω του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού. Επίσης, σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και ηEmirates η οποία αναστέλλει πτήσεις.

Επίσης έχει απαγορευτεί στους επιβάτες που είναι άνω των 65 ετών να πετούν με την Turkish Airlines, έπειτα από απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε χθες Σάββατο η Άγκυρα στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Ιλκέρ Αϊτσί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk TV.

Ραγδαίες αλλαγές στις πτήσεις - Αυτά χρειάζεστε πλέον για να επιστρέψετε πίσω στην Ελλάδα!

Η επιστροφή στην Ελλάδα για όσους επιθυμούν απαιτεί νέα έγγραφα, στην προσπάθεια της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Είναι αναγκαστικό για την ασφάλεια όλων μας.

Το συγκεκριμένο έντυπο ενημέρωσης περιλαμβάνει στοιχεία ταυτότητας και πτήσης, λόγους ταξιδιού, καθώς και πιο προσωπικά στοιχεία, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς και τόπο διαμονής.

Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, οι επιβάτες θα παραδίδουν το έντυπο στις αρμόδιες υπηρεσίες και αργότερα θα λαμβάνουν ένα άλλο με οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν κατά τη διάρκεια της 14ημερης υποχρεωτικής καραντίνας, στην οποία θα τίθενται.

έντυπο για κορωνοϊό

έντυπο για κορωνοϊό

Από την Κυριακή μάλιστα αναμένεται να σταματήσουν όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα, όπως θα διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Αεροπορικές εταιρείες μειώνουν κατά 90% τις πτήσεις τους!

Οι Qantas και Jetstar θα μειώσουν τις διεθνείς πτήσεις κατά 90% λόγω του κορονωϊού. Ακόμα δύο αεροπορικές εταιρείες που έπεσαν θύμα της πανδημίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι η μείωση της ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εισήγαγαν αρκετές μεγάλες χώρες ή περιοχές σημαίνουν ότι πρέπει να μειώσουν τις προσπάθειές τους. Η κίνηση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Ραγδαίες είναι και οι αποφάσεις που πήρε η Aegean, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ και να ενημερωθείτε.

Τα εγχώρια ταξίδια θα μειωθούν επίσης κατά 60%.

Σε μια δήλωση, ο όμιλος Qantas δήλωσε: "Η πτωτική υποχώρηση της ζήτησης και οι περικοπές που προκύπτουν συνεπάγονται ότι ο όμιλος Qantas αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πλεόνασμα εργατικού δυναμικού σε όλες τις δραστηριότητές της.

"Η ζήτηση ταξιδιού είναι απίθανο να ανακάμψει σε εβδομάδες ή ενδεχομένως μήνες και ο αντίκτυπος αυτού θα γίνει αισθητός σε όλο το εργατικό δυναμικό των 30.000 ανθρώπων.

"Ο Όμιλος Qantas εργάζεται για να διαχειριστεί τον αντίκτυπο όσο το δυνατόν περισσότερο, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης άδειας μετ 'αποδοχών και αμοιβής.

"Αυτό θα συμπληρώνει τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένων τριών μηνών χωρίς αμοιβή για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο, σημαντικές περικοπές μισθών για τα μέλη της Εκτελεστικής Διεύθυνσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και την ακύρωση των ετήσιων επιμισθίων και θα μείνουν εκτός αγοράς".

Qantas

Τα άτομα με κρατήσεις έως τις 31 Μαΐου 2020, που δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν πια, θα μπορούν να ακυρώσουν την πτήση τους και σε αντάλλαγμα θα λάβουν πίσω το δελτίο ταξιδιού.

Προκειμένου να γίνει η επεξεργασία αυτή, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Η εταιρεία πρόσθεσε: "Οι πελάτες που κάνουν νέα εσωτερική ή διεθνή κράτηση και αργότερα αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδέψουν, μπορούν να ακυρώσουν την πτήση τους και να διατηρήσουν την αξία της κράτησης ως ταξιδιωτική πίστη Qantas ή ταξιδιωτικό κουπόνι Jetstar.

"Αυτό ισχύει για κρατήσεις που γίνονται από τις 10 Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2020 για ταξίδια πριν από τις 31 Μαΐου 2020."

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share