Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκτακτο μήνυμα από την Ryanair - Τάραξε τους ταξιδιώτες

Τι συνέβη;

21 Μαρτίου 2020 18:55
Έκτακτο μήνυμα από την Ryanair - Τάραξε τους ταξιδιώτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι επιβάτες της Ryanair σοκαρίστηκαν όταν έλαβαν ένα μήνυμα λέγοντας ότι η πτήση τους που είχε ακυρωθεί λόγω κορωνοϊού, τελικά θα γίνει κανονικά μόλις δύο ώρες πριν αναχωρήσει.

Η Τζοάνα Περλ, μια επιβάτισσα, είπε ότι το ταξίδι που προσπάθησε να υποβάλει αίτηση για επιστροφή χρημάτων μετά την πτήση της στη Γαλλία, όταν έλαβε ένα μήνυμα από την αεροπορική εταιρεία λέγοντας ότι θα πετούσε τώρα όπως είχε προγραμματιστεί.

"Νόμιζα ότι πρέπει να είναι μια φάρσα", είπε.

Η κ. Περλ είναι πλέον ασαφής για το αν θα δικαιούται επιστροφή χρημάτων.

Άλλοι επιβάτες μοιράζονται παρόμοιες ιστορίες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης αφού έλαβαν επίσης μηνύματα λέγοντας ότι οι πτήσεις τους είχαν αποκατασταθεί, λίγη ώρα πριν και έτρεχαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Η Ryanair δήλωσε στο The Independent: «Οι πτήσεις αυτές επαναφέρονται για σκοπούς επαναπατρισμού».

Η αεροπορική έχει διευκρινίσει τώρα ότι οι επιβάτες που λαμβάνουν το μήνυμα πολύ αργά για να πιάσουν τις αρχικές πτήσεις τους θα είναι επιλέξιμοι για επιστροφές.

Αλλού, το The Independent έχει μάθει ότι πολλοί πελάτες της Ryanair αγωνίζονται να διεκδικήσουν επιστροφές χρημάτων για ακυρωμένες πτήσεις μέσω διαδικτύου λόγω σφάλματος στο σύστημα.

Οι επιβάτες έλαβαν αναδυόμενα μηνύματα λέγοντας ότι η αίτησή τους δεν μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία καθώς ο αριθμός κράτησης είναι "άκυρος", παρόλο που είναι σωστός.

Στην Ελλάδα γίνεται άμεσως επαναπατρσιμός όσων θέλουν να γυρίσουν, και μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τις πτήσεις και από ποιες χώρες αναμένονται.

Έκτακτη πτήση της Aegean - Ποιους αφορά και πότε

Μετά από ενέργειες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με πρόταση της Πρεσβείας, η Aegean Airlines θα δρομολογήσει αύριο, 22 Μαρτίου, απευθείας πτήση (A36200) από το αεροδρόμιο της Πράγας για την Αθήνα. Επίσης, σε μία έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και η αεροπορική εταιρεία Emirates

Οι οδηγίες για τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν

  • Ώρα αναχώρησης: 12.10 τοπική (CET) – ώρα προσέλευσης στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την αναχώρηση
  • Ενιαία τιμή ναύλου (flat rate): 181 ευρώ ανά επιβάτη. Η τιμή περιλαμβάνει μία (1) αποσκευή 23 κιλών και μία (1) χειραποσκευή μέχρι οκτώ (8) κιλά, ανά επιβάτη.

Υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

  • για την επιβίβαση απαιτείται εν ισχύι ελληνικό ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα)
  • κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Όσοι Έλληνες έχουν δώσει τα στοιχεία τους στην ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν ξανά μαζί της, έχουν ήδη καταγραφεί ως επιβάτες και θα επικοινωνήσει μαζί τους η Aegean Airlines από τα call centre της στην Ελλάδα για τις λεπτομέρειες έκδοσης των εισιτηρίων

Όσοι Έλληνες δεν έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Πρεσβεία και επιθυμούν να προστεθούν στην πτήση, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρεσβείας: [email protected].

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share