Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Έκτακτη πτήση της Aegean - Ποιους αφορά και πότε

Μεγάλη προσοχή!

21 Μαρτίου 2020 15:34
Έκτακτη πτήση της Aegean - Ποιους αφορά και πότε
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μετά από ενέργειες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με πρόταση της Πρεσβείας, η Aegean Airlines θα δρομολογήσει αύριο, 22 Μαρτίου, απευθείας πτήση (A36200) από το αεροδρόμιο της Πράγας για την Αθήνα. Επίσης, σε μία έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε και η αεροπορική εταιρεία Emirates

Οι οδηγίες για τους Έλληνες που θα ταξιδέψουν

  • Ώρα αναχώρησης: 12.10 τοπική (CET) – ώρα προσέλευσης στο αεροδρόμιο 2 ώρες πριν την αναχώρηση
  • Ενιαία τιμή ναύλου (flat rate): 181 ευρώ ανά επιβάτη. Η τιμή περιλαμβάνει μία (1) αποσκευή 23 κιλών και μία (1) χειραποσκευή μέχρι οκτώ (8) κιλά, ανά επιβάτη.

Υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

  • για την επιβίβαση απαιτείται εν ισχύι ελληνικό ταξιδιωτικό έγγραφο (π.χ. ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα)
  • κατά την άφιξη στην Ελλάδα, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Όσοι Έλληνες έχουν δώσει τα στοιχεία τους στην ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, δεν χρειάζεται να επικοινωνήσουν ξανά μαζί της, έχουν ήδη καταγραφεί ως επιβάτες και θα επικοινωνήσει μαζί τους η Aegean Airlines από τα call centre της στην Ελλάδα για τις λεπτομέρειες έκδοσης των εισιτηρίων

Όσοι Έλληνες δεν έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Πρεσβεία και επιθυμούν να προστεθούν στην πτήση, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρεσβείας: [email protected].

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό – Το έντυπο που πρέπει να συμπληρώσουν

Όπως έγινε γνωστό, οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, θα μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ πριν την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο, θα πρέπει συμπληρώσουν ένα σχετικό έντυπο για τον κορωνοϊό (Covid-19). Δείτε παρακάτω αυτό το έντυπο.

Επίσης, οι επιβάτες θα ενημερώνονται, μόλις μπουν στα ελληνικά σύνορα, με μήνυμα ή τηλεφωνικά από το 112 ότι θα μπουν σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, σε καραντίνα 14 ημερών θα μπαίνουν οι επιβάτες που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19). Οι παραβάτες θα καταβάλλουν βαριά πρόστιμα, καθώς αν οι Αρχές τους αναζητήσουν και... διαβάστε αναλυτικά στο Travelstyle.gr.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share