Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αεροπορικές εταιρείες μειώνουν κατά 90% τις πτήσεις τους!

Ποιες είναι;

18 Μαρτίου 2020 15:07
Αεροπορικές εταιρείες μειώνουν κατά 90% τις πτήσεις τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Qantas και Jetstar θα μειώσουν τις διεθνείς πτήσεις κατά 90% λόγω του κορονωϊού. Ακόμα δύο αεροπορικές εταιρείες που έπεσαν θύμα της πανδημίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι η μείωση της ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που εισήγαγαν αρκετές μεγάλες χώρες ή περιοχές σημαίνουν ότι πρέπει να μειώσουν τις προσπάθειές τους. Η κίνηση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Ραγδαίες είναι και οι αποφάσεις που πήρε η Aegean, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ και να ενημερωθείτε.

Τα εγχώρια ταξίδια θα μειωθούν επίσης κατά 60%.

Σε μια δήλωση, ο όμιλος Qantas δήλωσε: "Η πτωτική υποχώρηση της ζήτησης και οι περικοπές που προκύπτουν συνεπάγονται ότι ο όμιλος Qantas αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πλεόνασμα εργατικού δυναμικού σε όλες τις δραστηριότητές της.

"Η ζήτηση ταξιδιού είναι απίθανο να ανακάμψει σε εβδομάδες ή ενδεχομένως μήνες και ο αντίκτυπος αυτού θα γίνει αισθητός σε όλο το εργατικό δυναμικό των 30.000 ανθρώπων.

"Ο Όμιλος Qantas εργάζεται για να διαχειριστεί τον αντίκτυπο όσο το δυνατόν περισσότερο, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης άδειας μετ 'αποδοχών και αμοιβής.

"Αυτό θα συμπληρώνει τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συμπεριλαμβανομένων τριών μηνών χωρίς αμοιβή για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο, σημαντικές περικοπές μισθών για τα μέλη της Εκτελεστικής Διεύθυνσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και την ακύρωση των ετήσιων επιμισθίων και θα μείνουν εκτός αγοράς".

Τα άτομα με κρατήσεις έως τις 31 Μαΐου 2020, που δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν πια, θα μπορούν να ακυρώσουν την πτήση τους και σε αντάλλαγμα θα λάβουν πίσω το δελτίο ταξιδιού.

Προκειμένου να γίνει η επεξεργασία αυτή, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Η εταιρεία πρόσθεσε: "Οι πελάτες που κάνουν νέα εσωτερική ή διεθνή κράτηση και αργότερα αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν πλέον να ταξιδέψουν, μπορούν να ακυρώσουν την πτήση τους και να διατηρήσουν την αξία της κράτησης ως ταξιδιωτική πίστη Qantas ή ταξιδιωτικό κουπόνι Jetstar.

"Αυτό ισχύει για κρατήσεις που γίνονται από τις 10 Μαρτίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2020 για ταξίδια πριν από τις 31 Μαΐου 2020."

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share