Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο με την Booking: Δεν ακυρώνει δωρεάν κρατήσεις στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Αποκάλυψη κόλαφος

18 Μαρτίου 2020 11:37
Σκάνδαλο με την Booking: Δεν ακυρώνει δωρεάν κρατήσεις στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί χτες να σας ενημερώσαμε για την κίνηση της Booking να ακυρώσει δωρεάν τις κρατήσεις που είχατε κάνει εν όψει Πάσχα λόγω κορωνοϊού, ωστόσο φαίνεται πως στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει η... Ελλάδα!

Όπως ενημερώνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" κ.Αντώνης Καρατάσος, στη σελίδα της booking.com: https://partner.booking.com/en-gb/help/legal-security/important-information-regarding-coronavirus , αναφέρεται η νέα ακυρωτική πολιτική της εταιρείας, ανά χώρα, όπως διαμορφώνεται μετά τις έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις των διαφόρων κυβερνήσεων, λόγω της πανδημίας.Περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για την Ελλάδα! Οι πελάτες και η εταιρεία λοιπόν θεωρούν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, τη στιγμή που οι Έλληνες καταλυματίες έχουν εντολή να κλείσουν τα καταλύματα τους τουλάχιστον μέχρι 30/4/20 ... και βλέπουμε, όπως αναφέρει ο κ.Καρατάσος, προσθέτονας:"... μήπως κάτι δεν πάει καλά; Επιπλέον παρά τις γραπτές και τηλεφωνικές οχλήσεις μας προς την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Τουρισμού, δεν εμφανίζεται κανείς αρμόδιος να απαντήσει σε καμία ερώτηση!... Μάλλον κάτι δεν πάει καλά!"

Ανακοίνωση-σοκ από αεροπορική εταιρεία - Καθηλώνει τα αεροσκάφη της λόγω κορωνοϊού

H αεροπορική εταιρεία Virgin Australia Holdings Ltd δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην αναστολή όλων των πτήσεων της προς διεθνείς προορισμούς, από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το πτητικό πρόγραμμά της στο εσωτερικό θα περικοπεί κατά 50%. Επίσης, σε μία ανακοίνωση-σοκ προχώρησε και η Ellinair

Η μείωση του παρεχόμενου πτητικού έργου γίνεται εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις, ενώ η ζήτηση των εισιτηρίων έχει μειωθεί δραστικά μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Virgin είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας και θα προχωρήσει στην καθήλωση 53 αεροσκαφών του στόλου της.

«Βόμβα» από αεροπορική εταιρεία - Διακόπτει όλες τις πτήσεις της λόγω κορωνοϊού

Όλες τις προγραμματισμένες της πτήσεις σταματάει προσωρινά η Austrian Airlines, αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa, αρχής γενομένης την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, με την τελευταία πτήση να προσγειώνεται στη Βιέννη από το Σικάγο στις 08:20 π.μ, λόγω κορωνοϊού.

Μέχρι τότε, η λειτουργία των πτήσεων θα μειωθεί με έναν ελεγχόμενο και δομημένο τρόπο, ούτως ώστε όλα τα πληρώματα και οι επιβάτες να επιστρέψουν πίσω.Αρχικά, η Austrian Airlines θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις έως και τις 28 Μαρτίου 2020 και για τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια με την εταιρεία για αυτή την περίοδο θα δοθούν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπου αυτό είναι δυνατόν. Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η γνωστή ιστοσελίδα booking.com σχετικά με κρατήσεις που μπορεί να έχετε κάνει και αναβάλλονται λόγω... κορωνοϊού

Επιπλέον, ο Ομιλος Lufthansa θα μειώσει περαιτέρω τις short και long-haul πτήσεις του, με τις ακυρώσεις να ανακοινώνονται σήμερα (17 Μαρτίου). Συνολικά, οι θέσεις των εταιρειών του Ομίλου Lufthansa στις long-haul πτήσεις θα μειωθούν κατά 90%. Αρχικά, 1.300 εβδομαδιαίες συνδέσεις είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020.

Εντός της Ευρώπης, θα είναι διαθέσιμο περίπου το 20% των αρχικά προγραμματισμένων πτήσεων, όταν για το καλοκαίρι 2020 είχαν προγραμματιστεί περίπου 11.700 εβδομαδιαίες πτήσεις με τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου.

Έκτακτες πτήσεις

Ωστόσο, παρά τις πολλές ακυρώσεις, ο Ομιλος Lufthansa και οι αεροπορικές του εταιρίες (Lufthansa, Eurowings και Austrian Airlines) έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 20 ειδικές, έκτακτες πτήσεις για να γυρίσουν πίσω πάνω από 6.000 επιβάτες κρουαζιέρας ή παραθεριστές.

Ο Ομιλος χρησιμοποιεί αεροσκάφη Boeing 747 & 777 και Airbus A350 για να εξασφαλίσει όση περισσότερη δυναμικότητα γίνεται.

Να σημειωθεί ότι το νέο πρόγραμμα όλων των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου θα ισχύσει αρχικά έως και τις 12 Απριλίου 2020.

Aegean: Έκτακτη απόφαση βόμβα

Συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις της Aegean για την Αγγλία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού; Ποιες οι νέες αποφάσεις για τους αερομεταφορείς;

Μετά και τις ανακοινώσεις Μακρόν για την αναστολή των ταξιδιών για 30 ημέρες μεταξύ... διαβάστε την απόφαση της Aegean στο Travelstyle.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share