Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος οι πτήσεις από Ελλάδα προς Βόρεια Ιταλία!

Μέχρι πότε;

9 Μαρτίου 2020 17:52
Τέλος οι πτήσεις από Ελλάδα προς Βόρεια Ιταλία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την αναστολή όλων των πτήσεων από κάθε ελληνικό αεροδρόμιο από σήμερα Δευτέρα, έως και τις 23 Μαρτίου, από και προς τη Βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (9/3), η ΥΠΑ δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊου την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία.

Η σχετική NOTAM ισχύει από σήμερα 9 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Μαρτίου 2020 και αφορά όλα τα αεροδρόμια της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Εμίλια Ρομάνα, Πεδεμόντιο, Λομβαρδία και Βένετο. Σημειώνεται ότι η αναστολή πτήσεων ισχύει για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και όλες τις αεροπορικές εταιρίες.

Αυτό όπως είναι λογικό έχει συμβεί σε όλες τις χώρες στην προσπάθεια πρόληψης της μετάδοσης του ιού, και όπως θα δείτε εδώ, αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει ή αλλάξει ήδη πολλά από τα δρομολόγια τους.

«Βόμβα» από την Alitalia - Ανακοίνωση-σοκ της αεροπορικής εταιρείας

«Βόμβα» από την αεροπορική εταιρεία Alitalia, η οποία αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο. Έκτακτη ανακοίνωση και από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa λόγω κορωναϊού

Την ίδια ώρα και μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει καραντίνα στην Λομβαρδία και σε άλλες δώδεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, πολλοί Ιταλοί οι οποίοι ζουν στο Μιλάνο αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο. Στους δυο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) την περασμένη νύχτα, καταγράφηκαν στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες στους ιταλούς δημοσιογράφους.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share