Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Είδηση σοκ από την Lufthansa - Ακύρωσε περίπου 7.100 πτήσεις!

Λόγω κορωνοϊού

5 Μαρτίου 2020 18:45
Είδηση σοκ από την Lufthansa - Ακύρωσε περίπου 7.100 πτήσεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλο προκάλεσε η ακύρωση 7.100 πτήσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Την απόφαση ανακοίνωσε η Lufthansa, λόγω της πτώσης της ζήτησης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός.

Ακόμα ένα πλήγμα, και μια αεροπορική εταιρεία που έπεσε θύμα του ιού, αφού ήδη η Ryanair και η Aegean έχουν προβεί σε αλλαγές δρομολογίων και ακυρώσεις, όπως θα δείτε εδώ. Η πλήρης ακύρωση και η μείωση της συχνότητας άλλων δρομολογίων αντιστοιχεί σε 150 από τα 770 αεροσκάφη της Lufthansa.

Έτσι, 125 αεροσκάφη θα μείνουν στο έδαφος, που πραγματοποιούσαν πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων καθώς και 25 αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων. Οι ακυρώσεις αφορούν κυρίως σε πτήσεις εσωτερικού, προς τη βόρεια Ιταλία και προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Νέες ακυρώσεις ανακοινώθηκαν από την Κυριακή προς το Τελ-Αβίβ και το Εϊλάτ στο Ισραήλ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Οι ακυρώσεις αυτές μειώνουν έως και 25% το πρόγραμμα του συνόλου των πτήσεων της εταιρείας.

Οι πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έχουν ανασταλεί μέχρι τις 24 Απριλίου. Επίσης, μειώθηκαν οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ. Η αναμενόμενη αρνητική επίπτωση στα κέρδη δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα, σύμφωνα με τη Lufthansa, η οποία παρέπεμψε στη δημοσίευση του ισολογισμού της 19ης Μαρτίου.

Αεροπορική ακυρώνει πτήσεις - Χαμός μέσα στην πτήση με επιβάτες να μην ξέρουν που πάνε!

Οι πελάτες της Flybe έχουν ενημερωθεί ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα με κείμενα που αποστάλθηκαν στη μέση της νύχτας μετά την κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας, θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας και αφήνοντας χιλιάδες επιβάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δείτε πρώτοι την είδηση στο Athensmagazine.gr

Όλες οι πτήσεις των περιφερειακών αεροπορικών εταιρειών από 12 αεροδρόμια της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των κόμβων στο Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και το Έξετερ, ακυρώθηκαν αμέσως με τα αεροσκάφη να προσγειώνονται και τα μπλε και άσπρα αποθέματα check in της εταιρείας να παραμένουν στις αποβάθρες των αεροδρομίων.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται κάτω από χαοτικές συνθήκες χθες με τα αεροπλάνα είτε να προσγειώνονται λεπτά πριν από την απογείωση είτε να στρέφονται προς το πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Η Flybe, η οποία ανήκει στην Virgin Atlantic, στο Stobart και το Cyrus Capital, ένα αμερικανικό κεφάλαιο, έχει κατηγορήσει τον κοροναϊό για την επιτάχυνση της κατάρρευσης λόγω της μείωσης των πωλήσεων που έπληξε επίσης τις εταιρείες easyJet, Ryanair και British Airways. Μάλιστα όπως θα δείτε εδώ, ακόμα μια εταιρεία ακύρωσε τις πτήσεις της προς Ελλάδα λόγω του θανατηφόρου ιού,

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μετέφερε οκτώ εκατομμύρια επιβάτες ετησίως κυρίως στη Βρετανία, σχεδόν κατέρρευσε πέρυσι, αλλά φάνηκε να παίρνει μια σωτηρία από την κυβέρνηση, όταν οι ιδιοκτήτες υποσχέθηκαν να φέρουν περισσότερα μετρητά. Ωστόσο, η συμφωνία καταστράφηκε εν μέσω σύγχυσης σχετικά με το κατά πόσον οι κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ που έχει υπογράψει η Βρετανία μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 κατέστησαν αδύνατο κάτι τέτοιο.

Πολλοί πιλότοι και πλήρωμα ήταν εντελώς στο σκοτάδι και έμαθαν ότι η εταιρεία κατέρρευσε από το προσωπικό του αεροδρομίου, αφού όλα τα αεροπλάνα ήταν στο έδαφος στις 11:00 χθες το βράδυ.

«Οι επιβάτες ήταν πολύ υπομονετικοί και μια σύσκεψη έγινε μεταξύ όλων των ατόμων στο αεροπλάνο για τους πληγέντες. Ήμασταν υπομονετικοί γιατί νομίζω ότι συνειδητοποιήσαμε ότι μια καθυστέρηση για εμάς δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας Οι σκέψεις του καθενός είναι μαζί με το πλήρες προσωπικό του Flybe. Οι κυριότερες ανησυχίες όλων είναι για αυτούς ».

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share